Problem po wymianie uszczelniaczy w skrzyni i sprzęgła
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem po wymianie uszczelniaczy w skrzyni i sprzęgła
Witam, od poniedziałku zmagam sie z autkiem, mianowicie wymieniłem uszczelniacze na skrzyni, wale korbowym i półoskach, przy okazji wyszło że tarcza sprzegła ma 5.5mm grubosci wiec ewidentnie do wymiany .Skłądam sobie wszysko ładnie, zakładam linke od sprzegła a tu luz na dzwigni Demontuje jeszcze raz skrzynie (ogólni przez tydzień ze 5 razy skrzynie darłem )odkrecam sprzegło, wszystko git, centruje srzegło poraz kolejny i nadal lipa brak sprzegła Co zrobiłem nie tak?? <HELP> pręt ze skrzyni wysówa sie normalnie bez oporów Golf MK 91r Silnki 1.6 2e2 PN
Ostatnio zmieniony ndz lip 27, 2008 10:09 przez Jessy, łącznie zmieniany 1 raz.
Sciągałem ten dekielek, i demontowałem spręzyne wraz z takim palcem osadzonym na wieloklinie i był cały nie pęknięty.
[ Dodano: 26 Lip 2008 23:44 ]
Przed demontarzem skrzyni wszystko działało, a zwłaszcza sprzęgło
[ Dodano: 26 Lip 2008 23:44 ]
Przed demontarzem skrzyni wszystko działało, a zwłaszcza sprzęgło
Lewy pas zaglądasz śmierci w twarz...a tak na marginesie... " CZERWONE SĄ SZYBSZE..:D "
Ręczną ;]robertrog pisze:Czy linkę masz z samoregulacją,czy regulowaną ręcznie
Z linka czy bezniej dzwignia sprzęgła lata sobie bez najmniejszego oporu, dosłownie lekko.
Tarcza sprzęgła i docisk sa nowe.robertrog pisze:przy sprzęgle jest tarczka mocowana sprężyną ,czy w miejscu styku z popychaczem nie jest pęknięta?
Lewy pas zaglądasz śmierci w twarz...a tak na marginesie... " CZERWONE SĄ SZYBSZE..:D "
Dzwignia sprzęgła lata sobie luzno, linka niema nic do tego gdyż nawet jej nie montowałem, dzwignią moge ruszac ręką. Zdemontowałem dzisiaj łożysko oporowe i w tależyku ma lekkie wgniecenie, a ten długi pręt z jednej strony jest zakńczony gładko a z drugiej spłaszczony stożek. może to prętsie zużył?? ma ktoś nominalny wymiat tego pręta?. Czy można go gupic w sklepie, jesli tak to jaka mniej wiecej cena??
Ostatnio zmieniony ndz lip 27, 2008 22:29 przez Jessy, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)
No moja tez latała sobie luzno po wymianie sprzegła. Co w tym dziwnego. Mogłem ja poruszac reka na odcinku nawet 5 cm. Poprostu trzeba linke podkrecic i zostawic luz na pedale 15-20mm i bedzie git. Chyba ze ty piszesz o czyms innym. Ale tak ciebie zrozumiałem.Jessy pisze:Dzwignia sprzęgła lata sobie luzno
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
no ok , ale koledze pewnie chodzi o to e wajcha nie ma wogole oporu , tak jakby docisku nie bylo chybaMaćkooo pisze:No moja tez latała sobie luzno po wymianie sprzegła. Co w tym dziwnego. Mogłem ja poruszac reka na odcinku nawet 5 cm. Poprostu trzeba linke podkrecic i zostawic luz na pedale 15-20mm i bedzie git. Chyba ze ty piszesz o czyms innym. Ale tak ciebie zrozumiałem.
Jessy, dobrze mowie ?
na sucho bez zakladania linki tak sie dzieje ?
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
No własnie o tym mówie od początku, ta wajcha nie stawia praktycznie zadnego oporu, moge sobie ta wajcha pomachac na dowidzenieguti pisze:ale koledze pewnie chodzi o to e wajcha nie ma wogole oporu , tak jakby docisku nie bylo chyba
Jessy, dobrze mowie ?
na sucho bez zakladania linki tak sie dzieje ?