Zalany nie odpala

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Merffik
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Zalany nie odpala

Post autor: Merffik » sob lip 26, 2008 09:28

Mam taki problem w czwartek była wielka ulewa i była ogronma kałuża i pech chciał że się w nią wpakowałem i już nie wyjechałem. Silnik sie zalał i stanołem na środku kałuży wypchnołem samochód i scholowałem go do domu następnego dnia rano chcą go odpalić nie udało mi się :( poradzono mi żebym wymienił przewodu kopułke i palec i tak zrobiłe niestety to też nie pomogło. Pompka podaje paliwo wiec to nie to. z tego co udało mi się ustalić to nie ma iskry na świecach. po głębszym sprawdzeniu okazało się że dochodzi ona do kopułki ale z kopułki już nie wychodzi czego to może być wina ( kopułka, palec są nowe wiec to nie jest tego wina )
pomocy...

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » sob lip 26, 2008 11:30

newralgicznym punktem jest cewka i to ona została zalana jest bardzo czuła na wilgoc jak mozesz zamień z innego mk 3 jestem pewny ze odpali :bigok:
to ze jest iskra to nie znaczy ze jest na tyle silna (i wzmocniona )
wususz równiez czujnik halla :pub:
Ostatnio zmieniony sob lip 26, 2008 11:33 przez dziejo, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Merffik
VW Baron
VW Baron
Kontakt:

Post autor: Merffik » sob lip 26, 2008 13:24

dziejo, masz u mnie wielkie :pub: :pub: :pub: mialeś racje była to wina cewki założyłem od starego golfa którego jeszcze nie sprzedałem i odpalił :D jeszcze raz wielkie dzięki sam bym na to nie wpadł a już w poniedziałek miałem zaprowadzać samochód do elektryka.

Dzięki pozdro.

Awatar użytkownika
dziejo
V.I.P.
V.I.P.
Silnik: AFN

Post autor: dziejo » sob lip 26, 2008 14:01

Merffik pisze:dziejo, masz u mnie wielkie
daj spokój :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”