Montaż gniazda zapalniczki w bagażniku MK3 (?)

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Viteq
Ma gadane
Ma gadane

Montaż gniazda zapalniczki w bagażniku MK3 (?)

Post autor: Viteq » sob lip 26, 2008 07:02

Tak mnie naszło. Jest lato, wakacje, wypady nad wodę, ja kupiłem sobie lodówkę turystyczną zasilaną z gniazda zapalniczki. I przyszła od razu chęć pozbycia się jej z kabiny i wstawienia do bagażnika.

Nie wiem czy się ktoś nad tym zastanawiał, a może zrobił coś takiego. Chodzi mi o jakiś pomysł jak najprościej i tak żeby to estetycznie wyglądało zamontować dodatkowe gniazdo zapalniczki umieszczone w bagażniku? Bo ja na razie nie wiem jak się za to zabrać.

Awatar użytkownika
drill
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: drill » sob lip 26, 2008 07:40

kabel plusowy z bezpiecznikiem pociagnij od akumulatora (przez scianke grodziowa, pod plastikowymi progami az do bagaznika a tam juz dowolnosc... ja samo gniazdo wkomponowalbym jakos w parapety boczne tak zeby bylo w bezpiecznym miejscu) a masa do nadwozia w bagazniku....

zapalniczki co prawda nie mam ale do bagaznika ciagnalem juz kable od sub'a i od silownika w tylnej klapie...

Obrazek

Awatar użytkownika
rtk
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Re: Montaż gniazda zapalniczki w bagażniku MK3 (?)

Post autor: rtk » sob lip 26, 2008 11:40

Jak pociagnac zasilanie to juz wyzej napisal drill. Ewentualnie mozesz sie podlaczyc pod istniejaca instalacje fabryczna od zapalniczki. Co do samego gniazda mozesz zastosowac gniazdo na kablu

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”