Wycieraczka tylna, pracuje skokami.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wycieraczka tylna, pracuje skokami.
Witam
Mam u siebie taki przypadek z tylna wycieraczka, wiadome ze nie uzywa sie jej czesto, ale jak juz to objaw mam taki ze gdy zalacze ja po raz pierwszy to wycieraczka przesuwa sie po szybie skokami i w sumie trudno wyczuc kiedy sie zatrzyma, kolejne zalaczenie powoduje juz prawidlowa prace wycieraczki, co to moze byc?? Dodam ze jest tak za kazdym razem, za piwrwszym chodzi skokami a pozniej juz tak jak tzreba. Co musze sprawdzic, i gdzie??, prosze o porade.
Pozdrawiam serdecznie
Marcin
Mam u siebie taki przypadek z tylna wycieraczka, wiadome ze nie uzywa sie jej czesto, ale jak juz to objaw mam taki ze gdy zalacze ja po raz pierwszy to wycieraczka przesuwa sie po szybie skokami i w sumie trudno wyczuc kiedy sie zatrzyma, kolejne zalaczenie powoduje juz prawidlowa prace wycieraczki, co to moze byc?? Dodam ze jest tak za kazdym razem, za piwrwszym chodzi skokami a pozniej juz tak jak tzreba. Co musze sprawdzic, i gdzie??, prosze o porade.
Pozdrawiam serdecznie
Marcin
Mortek, patrzyłeś tutaj troszkę rozbierania ale może wszystko wróci do normy http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=124314
Ostatnio zmieniony wt lip 22, 2008 13:04 przez looki8329, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej stracić sekundę z życia, niż życie w ciągu sekundy...
Dokładnie, należy dobrać się do wnętrza silniczka. Ja miałem tak samo. Zatrzymywała sie raz na pełny cykl, w różnym położeniu. Jednak po otwarciu na samej przekładni nie było tak tragicznie jak na foto poradzie grega. Jednak rozsypana była rurka doprowadzająca wodę do dyszy i to chyba ona blokowała. Po zastąpieniu rurki innym czymś wszystko wróciło do normy i silniczej śmiga jak nowy.
Pamiętam jak miałem Polo 6N miałem podobny przypadek: tyle że plastikowe kółko wskutek dostania się do wnętrza wody, zostało zablokowane tak że ślimak na silniczku obracał się bez przerwy (i wytarł kilka zębów na kole), dopiero rozpięcie kostki przy silniczku go zatrzymało . Niestety plastikowa ślimacznica nie nadawała się już na nic,a co za tym idzie silniczek.
Dlatego radzę wszystkim przy pierwszych symptomach nieprawidłowej pracy przegląd silniczka. Możenie trzeba będzie go wymieniać
Pamiętam jak miałem Polo 6N miałem podobny przypadek: tyle że plastikowe kółko wskutek dostania się do wnętrza wody, zostało zablokowane tak że ślimak na silniczku obracał się bez przerwy (i wytarł kilka zębów na kole), dopiero rozpięcie kostki przy silniczku go zatrzymało . Niestety plastikowa ślimacznica nie nadawała się już na nic,a co za tym idzie silniczek.
Dlatego radzę wszystkim przy pierwszych symptomach nieprawidłowej pracy przegląd silniczka. Możenie trzeba będzie go wymieniać
Było Polo jest Gofer
Szacunek dla vwpolo-klub.pl
to samo
Panowie, mam taką samą sytuację, dzis po deszczu jednak zaczelo siedziac cos dziwnego...
przez rok czasu wycieraczka tylko chodzila skokowo, natomiast dzis po deszczu zaczela dzalac poprawnie, ale za to przednie chodza jak tylnia!!
achlują bardzo powoli, zwiekszajac predkosc na drążku one nie reagują,
panowei co to moze byc? czy to przekaznik? gdzie on sie znajduje???
przez rok czasu wycieraczka tylko chodzila skokowo, natomiast dzis po deszczu zaczela dzalac poprawnie, ale za to przednie chodza jak tylnia!!
Re: to samo
Było przynajmniej kilkanaście razy. Wystarczy użyć szukajki:klata pisze:Panowie, mam taką samą sytuację, dzis po deszczu jednak zaczelo siedziac cos dziwnego...
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=55632
Było Polo jest Gofer