problem z odpowietrzanymi hamulcami
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
problem z odpowietrzanymi hamulcami
wczoraj z kumplem wymieniliśmy płyn, posiadam golfa IV 1.9 TDI 98rok z ABS-ami, wszystko ładnie piknie zrobiliśmy stary płyn spuściliśmy, wszystko odbywało się na podnośniku, przy wyłączonym zapłonie. ja pompowałem on zakręcał i odkręcał cypelki spustowe, myślałem ze zostały dobrze odpowietrzone a jednak pedał wpadł mi głębiej i są mniej czulsze, dopiero po pod pompowaniu był czulszy... moje pytanie: co zrobiłem nie tak? czy hamulce z ABS-ami się inaczej odpowietrza? zamierzam z kumplem dzisiaj ponownie odpowietrzyć hamulce czy mam to zrobić tak samo?
musisz pompe odpowietrzyc vagiem poszperaj w necie jest w tym temacie troszke
[ Dodano: 09 Lip 2008 14:31 ]
pisze o pompie ABS
[ Dodano: 09 Lip 2008 14:37 ]
http://www.vag-com.pl/odpowietrzanie-pompy-abs.htm
[ Dodano: 09 Lip 2008 14:39 ]
prosze jesli pompe zapowietrzyliscie
[ Dodano: 09 Lip 2008 14:31 ]
pisze o pompie ABS
[ Dodano: 09 Lip 2008 14:37 ]
http://www.vag-com.pl/odpowietrzanie-pompy-abs.htm
[ Dodano: 09 Lip 2008 14:39 ]
prosze jesli pompe zapowietrzyliscie
Ostatnio zmieniony śr lip 09, 2008 14:33 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
jesli normalnym sposobem jest poprawnie odpowietrzone to nie powinno być problemów
[ Dodano: 09 Lip 2008 14:53 ]
zakładaj węzyk na odpowietrznik podczas odpowietrzania
[ Dodano: 09 Lip 2008 14:53 ]
zakładaj węzyk na odpowietrznik podczas odpowietrzania
jak robisz już coś złego,to rób to dobrze
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
LAUNCH X431,VCDS 11.11.5,VAG-TACHO 2.5,VAGDashCAN 5.29,AUTO-COM,OP-COM
- pszczyna
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
Ostatnio miałem naprawiane hamulce i byś mnie widział jak jechałem po mechaniku przy odbiorze auta --pedał jak piszesz miękki i pytam jak odpowietrzał to on na to ,jak wszystkie auta , zaś ja upierałem się że ma to wykonać na załączonym silniku i jak myślisz kto miał rację ---!!!! Więc piszę po raz kolejny auta z ABS-sem odpowietrzamy na załączonym silniku

Ostatnio zmieniony śr lip 09, 2008 15:59 przez pszczyna, łącznie zmieniany 1 raz.
taak popierampszczyna pisze:Ostatnio miałem naprawiane hamulce i byś mnie widział jak jechałem po mechaniku przy odbiorze auta --pedał jak piszesz miękki i pytam jak odpowietrzał to on na to ,jak wszystkie auta , zaś ja upierałem się że ma to wykonać na załączonym silniku i jak myślisz kto miał rację ---!!!! Więc piszę po raz kolejny auta z ABS-sem odpowietrzamy na załączonym silniku
to nie jest zasada, odpowietrzyłem układ normalnie co prawda odpowietrzałem go z 4 razy i zużyłem z litr płynu ale odpowietrzyłem, chodzi bez problemów, poczytaj na forum ludie pisza ze nawet z ABS-em odpowietrzali przez zwykłe pompowanie, btw- w kts-ie nie ma funkcji odpowietrzania pompy ABS, Vaga nie mam niestety...