Zegary z diesla do benzyniaka?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Zegary z diesla do benzyniaka?
Mam golfika z 78 r, 1.6 benzynka. Moje pytania sa nastepujace... czy moge wstawic sobie zegary z diesla? Czy beda dzialaly tak jak trzeba? Drugie pytanie... czy jezeli na moim liczniku skala konczy sie na 200 to czy jak wstawie zegary na ktorych skala konczy sie na 220 to tez bedzie wszystko dzialac? I ostatnie... czy zegary z golfa II rowniez beda dzialaly bezproblemowo? (zauwazylem ze na jednych sa dwie wtyczki na drugich jedna, ja u siebie mam jedna wiec stad moje pytanie). Dzieki z gory za wszystkie odpowiedzi.
Będą przekłamania na liczniku - trzeba by było pokombinować ze ślimakiem, a jeżeli chodzi o obrotek, to diesel ma przecież sklaę do 5tys obr/min a benzynka więcej.
Golfy II miały dwa rodzaje liczników - tak jak piszesz - na jedną wtyczkę i na dwie, starsze dwójki miały na dwie wtyczki, po roku 89 (niektóre 89 też jeszcze miały 2 wtyczki) była jedna wtyczka. Wszystko jednak da się zrobić - ja jednak tego nie przerabiałem.
Golfy II miały dwa rodzaje liczników - tak jak piszesz - na jedną wtyczkę i na dwie, starsze dwójki miały na dwie wtyczki, po roku 89 (niektóre 89 też jeszcze miały 2 wtyczki) była jedna wtyczka. Wszystko jednak da się zrobić - ja jednak tego nie przerabiałem.
FORD
Fix Or Repair Daily
Fix Or Repair Daily
jak jest index taki sam to bedzie dzialac i niebedzie oklamywac tzn bedzie bo kazdy licznik w VW przeklamuje
jezeli chodzi tylko o predkosciomierz to bedzie smigac
kostki masz w liczniku po to aby ci sie swiecily kontrolki i dzialal zegarek oczywiscie dotyczy to silnikow bez elektroniki
ale obrotomierz juz niebedzie dzialac
bo w dieslu obroty ida z alternatora a w benzynie no wlasnie niewiem bo nieinteresuje mnie benzyna hehehe
jezeli chodzi tylko o predkosciomierz to bedzie smigac
kostki masz w liczniku po to aby ci sie swiecily kontrolki i dzialal zegarek oczywiscie dotyczy to silnikow bez elektroniki
ale obrotomierz juz niebedzie dzialac
bo w dieslu obroty ida z alternatora a w benzynie no wlasnie niewiem bo nieinteresuje mnie benzyna hehehe