Wycieraczka dziala tylko na najszybszych obrotach
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Wycieraczka dziala tylko na najszybszych obrotach
witam wszystkich
Temat wielokrotnie walkowany i przeczytanie postow zajelo mi troche czasu jednakze takiego problemu jak ja mam nie znalazlem. Nie jestem jednoznacznie stwierdzic czy winą jest elektryka czy tez mechanika wycieraczek.
Chodzi o wycieraczki w golfie działają obecnie tylko na najszybszych obrotach. Gdy pada deszcz i pochodza one dluzej na najwyzszych obrotach to czasami zaczynaja dzialac prawodlowo. Jednakze gdy jest nie pada dzialaja tylko najwyzsze obroty.
Proszę o pomoc ! pozdrawiam
Temat wielokrotnie walkowany i przeczytanie postow zajelo mi troche czasu jednakze takiego problemu jak ja mam nie znalazlem. Nie jestem jednoznacznie stwierdzic czy winą jest elektryka czy tez mechanika wycieraczek.
Chodzi o wycieraczki w golfie działają obecnie tylko na najszybszych obrotach. Gdy pada deszcz i pochodza one dluzej na najwyzszych obrotach to czasami zaczynaja dzialac prawodlowo. Jednakze gdy jest nie pada dzialaja tylko najwyzsze obroty.
Proszę o pomoc ! pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob lip 19, 2008 11:21 przez Rajtek, łącznie zmieniany 1 raz.
wszystko zależy z jaką szybkością one pracują na najwyższych obrotach;Rajtek pisze:Chodzi o wycieraczki w golfie działają obecnie tylko na najszybszych obrotach
jeśli pracują tak wolno jak na pierwszej ich szybkości lub wolniej to winny jest zatarty mechanizm (czyszczenie opisał fachowo greg w dziale FAQ) ale jeśli chodzą szybko - tak jak na najszybszych obrotach powinny a wolniejsze nie działają to winna temu będzie elektryka i trzeba będzie dostać się albo do styków przy manetce albo do styków przy samym silniczku (ta druga opcja jest bardziej prawdopodobna).
Wyczyścilem dziś cały mechanizm oraz styki przy silniczku i wszystko działało prawidłowo. Jednak po południu gdy uruchomiłem samochód wycieraczki znow przestały działać prawidlowo. Działaja zawsze na najwyzszym biegu, jednak gdy szybko wylacze je na manetce nie wracaja do pierwotnej pozycji a zostaja w pozycji w ktorej zostały wylaczone. Czasami wracaja, jednakze wycieraczka nie przesuwa sie plynnie.
Przekaźnik winny temu problemowi?? Prosze o pomoc
Przekaźnik winny temu problemowi?? Prosze o pomoc
Ostatnio zmieniony pn lip 21, 2008 17:20 przez Rajtek, łącznie zmieniany 1 raz.
W jaki sposob dostac sie do tego przekaznika czy moze lepiej oddac samochod do elektryka?
Podczas jazdy zauwazylem dzis ze gdy wycieraczki pracuja na najwyzszym biegu a nastepnie przelacza na wolniejszy to chwile dzialaja prawidlowo po czym przestaja dzialac tak jak powinny czesto nie wracajac na swoje miesjce. Jednak gdy wracaja na swe miejsce, robia to w sposob taki jakby juz silniczek nie mogl ich uciągnąc ;/
Podczas jazdy zauwazylem dzis ze gdy wycieraczki pracuja na najwyzszym biegu a nastepnie przelacza na wolniejszy to chwile dzialaja prawidlowo po czym przestaja dzialac tak jak powinny czesto nie wracajac na swoje miesjce. Jednak gdy wracaja na swe miejsce, robia to w sposob taki jakby juz silniczek nie mogl ich uciągnąc ;/