Świece Żarowe - prąd :(
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Świece Żarowe - prąd :(
Witam!
Mam nastepujacy problem :
otoz jak wiadomo mam Mk4 1.9 TDi z 90 KM silnikiem, przyszly nizsze temperatury i silnik nie chcial odpalac za 1 przekreceniem kluczyka, czasami nawet za 4 odpalal.
Postanowilem wiec sprawdzic swiece zarowe, i co sie okazalo zadna z nich nie dzialala!! Kupilem wiec komplet nowych BERU i zalozylem je przed chwilą, natchnelo mnie jednak zeby sprawdzic czy do kapturkow dochodzi prad... noi co .. sprawdzilem pierwszego od lewej i lipa!!!
Noi teraz snuje teze ze moze jakies zwarcie bylo w elektryce i spalilo swiece i bezpiecznik, tyle tylko ze nie wiem gdzie takowy bezpiecznik szukac..
Moze wiecie co moglo byc przyczyna tego i macie jakas inna teze?? Gdzie szukac bezpiecznika o ile takowy istnieje...
Z gory dziekuje za wszelka pomoc!!
Mam nastepujacy problem :
otoz jak wiadomo mam Mk4 1.9 TDi z 90 KM silnikiem, przyszly nizsze temperatury i silnik nie chcial odpalac za 1 przekreceniem kluczyka, czasami nawet za 4 odpalal.
Postanowilem wiec sprawdzic swiece zarowe, i co sie okazalo zadna z nich nie dzialala!! Kupilem wiec komplet nowych BERU i zalozylem je przed chwilą, natchnelo mnie jednak zeby sprawdzic czy do kapturkow dochodzi prad... noi co .. sprawdzilem pierwszego od lewej i lipa!!!
Noi teraz snuje teze ze moze jakies zwarcie bylo w elektryce i spalilo swiece i bezpiecznik, tyle tylko ze nie wiem gdzie takowy bezpiecznik szukac..
Moze wiecie co moglo byc przyczyna tego i macie jakas inna teze?? Gdzie szukac bezpiecznika o ile takowy istnieje...
Z gory dziekuje za wszelka pomoc!!
Ale nie o to chodzi jak co komu wychodzi
- Remigiusz78
- Ma gadane
- Kontakt:
- Grzegorzxxx
- Nowicjusz
- Kontakt:
MK4 Nie ma prądu na swiecach
Ja dołanczam się z pytaniem ponieważ moj samochod strzasznie ciężko odpala Golf 1.9 TDI 2000 r. 90KM, sprwadzałem swiece i sa ok, ale wogole nie dochodzi do nich prad, przekaznik 103 ok, oraz bepieczniki na akum. tez ok, czy to prawda ze one dzialają tylko ponizej 4 stopni??Bo jesli tak to musze szukac innej przyczyny:(Niestety jak pokrece dluzej to pojawi sie siwa chmura z wydechu,ale zapali. Potem juz pali bez problemu.Co to moze byc??
Grzegorz
- Grzegorzxxx
- Nowicjusz
- Kontakt:
ok,
jutro pojadę to sprawdzić chociaż chyba zacznę od tego gorszego czy jest kompresja odpowiednia w cylindrach, czy kont wtrysku jest ciężko ustawić? Nie wiem czy nie jechać do innego mechanika ponieważ ten niby ma interfejs diagnostyczny ale nie wie z czego żyje. Ale jak to jest ze świecami rozumiem ze przy takich temperaturach jak sa w lipcu nie załączą sie na 100%Jak sprawdzic czy dochodzi do nich napiecie da sie jakos zasymulowac ten czujnik temperatury? Pozdrowiam
Grzegorz