VW Jetta 1.6i silnik PN
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
t-omash
VW Jetta 1.6i silnik PN
Witam mam taki problemik, a mianowicie wymieniłem łożysko w alternatorze, musiałem wymienić sprzęgło (praktycznie całe), ale ciągle coś mi harczy, podejrzewam że to "koło" pompy wodnej trze o obódowę paska rozrządu i daje taki dziwny dźwięk, ale najdziwniejsze jest żę jak się napnie pasek klinowy (tak za mocno) to zmiejsza się i przestaje, czy wymiana takiego koła jest droga i ile mniej więcej kosztuje element (wygląda ono tak jakby było krzywe). Acha zapomiałem dodać że jak jest silnik jest zimny to przez krótki moment tego nie ma.
-
fibolek
Hmm... Mam chyba podobny problem, ale nie wiedziałem co to...
Mianowicie, jak odpalam silnik coś gwiżdze, dodam kilka razy gazu i ustaje. Teraz już domyślam się, że to pasek trze o obudowe i jak się naciągnie to przestaje. Więc proponujecie wymiane koła? Ah, zauważyłem jeszcze że koło napędzające pompe i alternator (to przy silniku) dziwnie bije, czy to norlame?
BTW. Ile koszt nowa/używana pompa wodna do 1.6 '90?
Pozdrawiam.
Mianowicie, jak odpalam silnik coś gwiżdze, dodam kilka razy gazu i ustaje. Teraz już domyślam się, że to pasek trze o obudowe i jak się naciągnie to przestaje. Więc proponujecie wymiane koła? Ah, zauważyłem jeszcze że koło napędzające pompe i alternator (to przy silniku) dziwnie bije, czy to norlame?
BTW. Ile koszt nowa/używana pompa wodna do 1.6 '90?
Pozdrawiam.
-
frytasy
Nie ten post, nie ten temat...frytasy pisze:mam problem ze skrzynia biegow ktora nie odbija i za kazdym razem musze szukac biegow golf 3 rocznik 1993 silnik 1.4 .Jest tam jakas sprezyna
[ Dodano: Sob Paź 29, 2005 23:49 ]
Hm.. po weekendzie sprawdzę też u siebie. A jak poluzować, bo nie przyglądałem się jeszcze.rzodkiew pisze:co do swistu przy alternatorze to moze byc za mocno naciagniety pasek sproboj poluzowac troche i sprawdz, jak bedziesz mial za mocno naciagniety pasek to moga szybko lozyska sie posypac