Witam!
w moim 1.4 16v zauważyłem ostatnio, że podczas ruszania gałką od biegów słysze taki metaliczny oddźwięk wystarczy ruszać prawo lewo na luzie jak się otworzy okno to słychać to wyraźnie jak wrzucam inne biegi to też jest to słyszalne wydaje mi się, że powinna pracować cicho, czy ktoś z Was się z tym spotkał i wie czy to znowu taki urok mk4 czy to może być dalej coś poważniejszego ??
dziwny dźwięk przy ruszaniu gałką zmiany biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
doszedłem co to brzęczy zgodnie z Twoją radą, mianowicie po środku samochodu za silnikiem na łączeniu cięgieł jest taka blaszka umocowana na tych cięgnach, która jak się okazało jest luźna, jak ją trzymałem ręką a kumpel ruszał gałką brzęczenia nie było to tak jakby ktoś miał podobną zagwostkę 
drugie pytanie w tej sprawie do starych wyjadaczy czy ta blacha jest tam potrzebne czy ma ona rolę np. taką że zabezpiecza cięgla aby nic w nie nie wskoczyło jakiś patyk czy coś czy można ją też usunąć bo bardzo nie wiem jak to zagiąć żeby nie brzęczało
drugie pytanie w tej sprawie do starych wyjadaczy czy ta blacha jest tam potrzebne czy ma ona rolę np. taką że zabezpiecza cięgla aby nic w nie nie wskoczyło jakiś patyk czy coś czy można ją też usunąć bo bardzo nie wiem jak to zagiąć żeby nie brzęczało