Po długim postoju śmierdzi jakby sikami.
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Po długim postoju śmierdzi jakby sikami.
Panowie! Posiadam Bore TDI i ostatnio nęka mnie smród wewnątrz kabiny, nasila się rano i po dłuższym postoju, jakby ktoś mi do środka nasikał. Początkowo myślałem że gdzieś dostała się woda i dlatego śmierdzi, gdyż jechałem w straszną ulewę przez wielkie kałuże. W związku z tym zaglądnołem dziś pod dywaniki w podłodze i okazało się że jest tam sucho, pod tylnymi siedzeniami też jest sucho, jak również w bagażniku, oczywiście nie rozebrałem całego auta, tylko sprawdziłem to namacalnie wkładając w te wszystkie miejsca rękę. Dodam że nie śmierdzi z dmuchawy podczas jej pracy, jak również podczas pracy klimy, filtr kabinowy suchy niedawno wymieniony, odpływ z klimy drożny bo woda leci pod autem tak jak powinno być. Proszę o jakieś wskazówki, może przeoczyłem jakieś miejsca? Forum przeszukałem, ale nic mi nie pasuje z tych opisów gdzie koledzy mają mokro pod wykładziną, u mnie jest sucho.
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a moze to nie siki tylko zepsute jaja?
Bo jesli tak to katalizator zużyty. Byc moze do tego doszła drobna nieszczelność w jego okolicach co często jest ze sobą powiązane i spaliny znajdują sobie drogę do kabiny. (To by się zgadzało że po krótkim postoju) Spalin moze byc na tyle nieduzo ze ich nie czuć a czuc tylko ten smród zgniłych jaj.
Bo jesli tak to katalizator zużyty. Byc moze do tego doszła drobna nieszczelność w jego okolicach co często jest ze sobą powiązane i spaliny znajdują sobie drogę do kabiny. (To by się zgadzało że po krótkim postoju) Spalin moze byc na tyle nieduzo ze ich nie czuć a czuc tylko ten smród zgniłych jaj.
szczochy walą amoniakiem jak window plus a katalizator kapustą albo piardem czyli siarkowodór
trzeba aby sie określił czy window plus czy kapucha
trzeba aby sie określił czy window plus czy kapucha
Ostatnio zmieniony czw lip 17, 2008 19:16 przez Fahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Koty i gryzonie to raczej bym wykluczył, dziś kolega mi zrobił odgrzybianie klimy, zobaczymy czy to pomoże, jeśli nie to przynajmniej wykluczy to tę możliwość. Jak pojeżdżę kilka dni to zobaczę i napiszę czy pomogło, a narazie dziękuje wszystkim którzy wypowiedzieli się w tym temacie, no chyba że ktoś widzi jeszcze inne możliwości, to bardzo proszę o zabranie głosu.
Na bank to nie grzyb, bo "zagrzybiona" klima nie wali szczochami, a jesli juz wali z klimy, to na poczatku jak startuje i jak ja wylaczysz i wlaczysz zwykly nawiew i wydmu.c.hu.je resztki zimnego powietrza, ale z klimy wali raczej taka wilgocia, a to troche inny zapach niz szczochow.
Kurcze no pamiec mnie pewnie zawiedzie i moge sklamac, ale rozmawialem z gosciem od klimy ostatnio i mowil, ze zdarza sie, ze wlasnie od klimy moga sie pojawiac plamy pod autem (cos jak od oleju), ale nie wiem wlasnie z jakiego powodu. Moze Tobie wlasnie sie gdzies zbiera siakis plyn i w takim jakims specyficznym miejscu i w jakas reakcje wchodzi, ze przez to wali sikami.
Nie umiem Tobie pomoc... Musisz ktoregos dnia po prostu wyniuchac skad dochodzi ten zapach... innej rady nie ma.
PS. Ciekawe czemu slowo "w.y.d.m.u.c.h.u.j.e" mi wykropkowalo
Kurcze no pamiec mnie pewnie zawiedzie i moge sklamac, ale rozmawialem z gosciem od klimy ostatnio i mowil, ze zdarza sie, ze wlasnie od klimy moga sie pojawiac plamy pod autem (cos jak od oleju), ale nie wiem wlasnie z jakiego powodu. Moze Tobie wlasnie sie gdzies zbiera siakis plyn i w takim jakims specyficznym miejscu i w jakas reakcje wchodzi, ze przez to wali sikami.
Nie umiem Tobie pomoc... Musisz ktoregos dnia po prostu wyniuchac skad dochodzi ten zapach... innej rady nie ma.
Mam rade - po przejazdzce popros kogos, zeby do srodka auta zajrzal i powachal, bo moze wydaje sie Tobie, ze to po przejazdzce czuc, bo sie odzwyczajasz.gzola pisze: nasila się rano i po dłuższym postoju
PS. Ciekawe czemu slowo "w.y.d.m.u.c.h.u.j.e" mi wykropkowalo
Ostatnio zmieniony pt lip 18, 2008 23:05 przez Kri$, łącznie zmieniany 2 razy.