Problem z Komputerem ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z Komputerem ?
Witam. A więc tak posiadam Golfa 3 1.6 z 96 r. Samochód posiada zabezpieczenie (jedną ręką trzeba dotknąć w jednym miejscu , drugą w drugim aby się zrobił obieg, gaśnie lampka i dopiero da się odpalić ). Zaprowadziłem samochód do mechanika w celu wymiany stacyjki ponieważ się przepaliła .. Przy okazji zrobił mi światła bo jedna strona gorzej świeciła . Wyjął akumulator na około 3 godziny . Po wszystkim stacyjka już działa bez problemu , światła również ale przy próbie uruchomienia samochód zapala i od razu po sekundzie gaśnie(blokade odblokowuje tak jak wcześniej) i tak w kółko . .Zaskakuje i od razu gaśnie . . . Co może być tego przyczyną ?Czy to ta blokada ? Niektórzy mówią że trzeba od nowa programować komputer , inni zaś że to nie ma nic wspólnego z komputerem . Proszę o pomoc . Pozdrawiam .
nawet jesli aku będzie odpięte na rok to immo nie traci zadnych kodów co za bajki napisałeś Hans-Hans i tak na marginesie to popraw to co nabazgrałeś
[ Dodano: 19 Lip 2008 11:15 ]
podepnij pod VAGa napewno coś podpowie
[ Dodano: 19 Lip 2008 11:15 ]
podepnij pod VAGa napewno coś podpowie
Ostatnio zmieniony sob lip 19, 2008 11:19 przez norek111, łącznie zmieniany 1 raz.
Tak działa fabryczny immo._Speed_ pisze:samochód zapala i od razu po sekundzie gaśnie
Stacyjka raczej się nie przepala , a tylko kostka ze stykami. Wymiana kostki nie powinna niczego zmienić w pracy immo na chyba że podczas tej operacji coś zostało uszkodzone lub odłączone, ale wymiana stacyjki ... wiadomo ze tak i wtedy jak pisał norek111, "vag powie prawdę"._Speed_ pisze:Zaprowadziłem samochód do mechanika w celu wymiany stacyjki ponieważ się przepaliła
Ostatnio zmieniony sob lip 19, 2008 11:55 przez Jarowo, łącznie zmieniany 1 raz.
JaroW
pewnie ten super mechanik czegos nie podpiął lub uszkodził pierscien-antene od immo przy stacyjce
na99% jak podłaczysz pod vag to ci wywali bład immo zreszta co to za elektryk skoro vaga nie podpiął i nie usunął usterki??????? :green_fuck: takich elektryków i fuszermanów
na99% jak podłaczysz pod vag to ci wywali bład immo zreszta co to za elektryk skoro vaga nie podpiął i nie usunął usterki??????? :green_fuck: takich elektryków i fuszermanów
Ostatnio zmieniony sob lip 19, 2008 12:24 przez Fahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja zasugerowałem przed naprawą , że to pewnie kostka , ale on stwierdził , że "stacyjka się przepaliła " więc co się będę spierał , tym bardziej że moja wiedza nie jest zbyt duża . I tak jak powiedział tak zrobił , wymienił całą stacyjkę . I to jest tylko mechanik z elektryką nie ma za dużo wspólnego ..
jesli tak jest to wystarczy wstawić stary transponderJarowo pisze:Nowa stacyjka nowy kluczyk, którego immo nie rozpoznaje mam rację?
Nie wiem czy tego próbowałeś, ale jeżeli dasz radę to spróbuj przełożyć kostkę z nowej stacyjki do starej i podłącz tą starą ze starym kluczykiem , lub kup nową kostkę i spróbuj wykorzystać starą bez rozbierania tej nowej