Jak poznać czy wydech zatkany?

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
Drogojad
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Jak poznać czy wydech zatkany?

Post autor: Drogojad » pt lip 18, 2008 19:35

Tak jak w temacie pytanie dosc dziecinne, ale mile widziene odpowiedzi.
Dodam ze nie dymi moge nawet powiedzieć ze nic nie widać spalin, a jak dokładam gume go końcówki to spokojnie moge przytrzymać ja kilka skund az ciśnienie mi nie odepchnie dłoni. Auto jedżdzi zapala normalnie, tylko czasami (nie zawsze) obroty biegu jałowego faluja zaraz po odpaleniu (tak jak zimny i rozgrzany) auto zostało tydzień temu zagazowane ale to się dzieje na Pb mozliwe ze zabrudzony układ paliwowy tj jednopunkt 1.6 ABU bo ze mnie to nie mechanik dlatego pytam.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » pt lip 18, 2008 19:49

watpie abys mial zatkany,inaczej autko by niechcialo jechac raczej wcalea nie falujace obroty.slaby zero przyspieszenie moze wtedy

Awatar użytkownika
Hans-Hans
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Hans-Hans » pt lip 18, 2008 20:35

jesl zakładali gas to ingerują w układ dolotowy mogli odwalic fuche i bieże lewe powietsze i faluje sprawdz obudowe filtra i podstawe pod mono wtryskiem . swiece też mogli zmieniac pod gaz zakładają czasem ine i zapłon na gazie przestawia sie zapłon aby lepiej chdził własnie na lpg.

Awatar użytkownika
Drogojad
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Drogojad » pt lip 18, 2008 21:32

Hans-Hans pisze:jesl zakładali gas to ingerują w układ dolotowy mogli odwalic fuche i bieże lewe powietsze i faluje sprawdz obudowe filtra i podstawe pod mono wtryskiem . swiece też mogli zmieniac pod gaz zakładają czasem ine i zapłon na gazie przestawia sie zapłon aby lepiej chdził własnie na lpg.
raczej nie wszystko sprawdziłem co do świec masz racje zmienili na iskry :-) ale mam juz bosch. Zapłon niestety nie umie tego zweryfikować jedynie mam VAG i pokazuje wszystko ok poza błędem o mieszance paliwa to chyba kazdy na gazie ma ten błąd (00561-Mixture adaptation) ale problem jest na bezynie. Moze doleje specyfiku co czyści układ paliwowy i coś pomoże co myslicie ?

Awatar użytkownika
Hans-Hans
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Hans-Hans » pt lip 18, 2008 21:55

Lepiej nic nie dolewaj a zmien filtr paliwa. a według mnie to awria jest spowodowana przez dolot . układ dolotowy gazownicy sie tam wpinają tną gumy wkładają wężyki klapki anty wybuchowe itd i mogli cos :mlotek: Dla benzyny układ dolotowy a dokładnie jego stan i szczelnosc ma ogromne znaczenie bo pszeciesz benzyna sie nie zapali bez TLENU. A dla gazu?

Awatar użytkownika
Drogojad
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: Drogojad » pt lip 18, 2008 22:05

Hans-Hans pisze: zmien filtr paliwa
i chyba tak zrobie
Hans-Hans pisze:Lepiej nic nie dolewaj
chyba doleje bo mam doświadczenia z tymi specyfikami naprawde kiedyś mechanik mi chciał wymienić pół auta a ja tylko dodałem do benzynki takiego cuda i wszystko bło ok ( poprostu gasł jak zmieniałem na luz np. z górki lub dojejdżałem do skrzyżowania) zdażyło sie kiedyś tak jak brakło mi paliwa i pociągło jakiegoś syfu z baku, naprawde dodatki robią cuda. Ps. jak rozwiąze problem to napisze co było przyczyną :helm:
aha co do dolotu to jestem pewny ze nie było destrukcyjnej igerencji

[ Dodano: Nie Lip 20, 2008 17:17 ]
podbije temat właśnie dziś sie sprawa rozwiązała zapalam na Pb i odrazu zgasł po 3-4 razach poszedłem po laptopa podpinam VAG i błąd 00281 Vechicle speed sensor (G68) No signal. na gazie wszystko ok i pytanie pomocnicze, czy da rade samemu wymienić ten czujnik ?
Ostatnio zmieniony pt lip 18, 2008 22:07 przez Drogojad, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Hans-Hans
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: Hans-Hans » ndz lip 20, 2008 20:09

Da rade jesli jest w dogodnym miejscu. Powinien byc przy kole zamachowym w przedniej częsci silnika na kluczyk imbusowy .

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”