Xenon raz działa raz nie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- 1986bartek
- Użytkownik
- Kontakt:
Xenon raz działa raz nie
Czasem gdy odpale auto i włączam xenon zapala mi sie tylko jeden. Gdy wyłącze świtła i włącze spowrotem(czasem kilka razy) zapalają sie już normalnie oba. Żarówki wymieniałem 6miesięcy temu. Czy winą może być żarówka czy coć innego ??
- kaczor4011
- Forumowy spamer :)
jak sie nie pali sprawdz czy dochodzi napiecie do przetwornicy,jesli dochodzi to zobacz czy da rade rozebrac przetwornice.mozesz na poczatek przelutowac wszystkie tam styki.xenon oryginal czy z allegro?
Ostatnio zmieniony śr lip 16, 2008 17:58 przez Duber, łącznie zmieniany 1 raz.
jeżeli jest to ori (a chyba tak) to do wymiany tzw. starter (zapłonnik)1986bartek pisze:czy coć innego ??
wygląda mniej wiecej tak
no już nie jestem pewnien czy ori xenon, po przeczytaniu Twojego postu o Twoim aucie jak napisałeś że zmianiłeś żarówki na 6000K to chyba nie ori bo ori były 4300 chyba wszystkie czyli chyba ma włożony HID
Ostatnio zmieniony śr lip 16, 2008 18:11 przez Kulon, łącznie zmieniany 3 razy.
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
PL
Nigdy nie dyskutuj z idiotą. Najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
- zajac
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
nie wiem czy ma to znaczenie ale moj zestaw tez nie zapalal jednego swiatla i okazalo sie ze braowalo pradu na jednej przetwornicy w mk2 prosta sprawa bo wystarczy przekazniki zalozyc a w pasku moze wypadaloby sprawdzic czy wszystkie styki sa ok i kable cale
Moje mark 4 http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=251704&start=0
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
NARZĘDZIA I SPRZĘT WARSZTATOWY - SPRZEDAŻ
Pomoc prawna - ubezpieczenia
Ubezpieczenia PZU OC, AC, NNW, Pakiety - Tanio
- 1986bartek
- Użytkownik
- Kontakt:
Xenon jest ori ale ostatnio żarówki zostały na 6000k
A starter jest jeden na dwie lampy czy każda lampa ma osobny ??
Myślałem też że może przetwornica sie zepsóła jest to możliwe po takich objawach??
A starter jest jeden na dwie lampy czy każda lampa ma osobny ??
Myślałem też że może przetwornica sie zepsóła jest to możliwe po takich objawach??
Ostatnio zmieniony śr lip 16, 2008 21:56 przez 1986bartek, łącznie zmieniany 1 raz.
starter jest na żarówke, czyli w jednej lampie masz jeden starter (chyba że masz bi-xenon), przetwornica jakby Ci padła to by się nia zapalało po którejś tam próbie1986bartek pisze:A starter jest jeden na dwie lampy czy każda lampa ma osobny ??
startery te wytrzymują około 10 tyś wyzwoleń ale są przypaki że i 30 tyś chodzą
Jeżeli miewasz problemy z kobietami, to miej na uwadze to, że z problemami trzeba się czasem przespać.
PL
PL
- 1986bartek
- Użytkownik
- Kontakt:
50-100 zł z używki1986bartek pisze:Ile taki stareter może kosztować ??
za 150 zł kiedyś widziałem nówki
http://www.allegro.pl/item401986868_sta ... xenon.html
http://www.allegro.pl/item395987152_xen ... es_vw.html (czarne kosztki- te na zdjęcu są trzypinowe)
są dwa rodzaje: dwupinowe i trzypinowe (w nowszych lampach)
no raczej sam tego nie zrobisz, przynajmniej u mnie w MK4 albo trzeba rozcinać lampe zeby włożyc starter albo trzeba kable w starterze przeciąć i po włożeniu do środka zlutować porządnie1986bartek pisze:Trudno jest go wymienic ??
PL
PL