[mk3] temp. płynu, Kto mi to wyjaśni ?????
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
[mk3] temp. płynu, Kto mi to wyjaśni ?????
Posiadam samochód VW Golf 3 Gti silnik ady 95 rok. Gdy odpalę i samochód się nagrzeje to temperatura płynu chłodzącego wynosi 90 stopni, czyli tak jak powinno być. Wystarczy że jadę nie ważne czy szybko czy wolno spada do 70 i niżej. Jak się zatrzymam to znowu rosnie do 90.
Czy tak powinno być ??????
Czy tak powinno być ??????
no i ja tak miałem z walnietym termostatem, ale najlepiej to odpal zimny silnik i sprawdź przy jakiej temp. zaczyna być ciepły przewód do chłodnicy - jeżeli <70 stopni to znaczy że termostat jest cały czas otwartyDouble D pisze:A ja mam tak, że na trasie mam 70 a po miescie, najczesciej w korkach 90. Czy to normalne?
Ja stawiam na termostat, daję sobie prawie rękę uciąć, gdyby czujnik był walnięty to pewnie byłyby kłopoty z odpaleniem(tak było u mnie po podłaczeniu do kompa okazało się że czujnik pokazywał -9st). A skutki przede wszystkim zwiększone zużycie paliwa, niedogrzany silnik i zimno w aucie zimą(brak mozliwości nagrzania auta w chłodne lub mroźne dni, zostanie czapka, szalik i rękawiczki ).