Regulowana kolumna kierownicza - jak zamontować?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- macbu
- Użytkownik

- Kontakt:
Regulowana kolumna kierownicza - jak zamontować?
Tak jak w twemacie czy ktoś orientuje sie jak zamontować to całe ustrojstwo do regulacj ikolumny kierownicy? n aco zwrocic uwage? czy w ogole podejdzie ta regulacja do zwyklego mk3 bez regulacji? w zestawie dostalem regulacje i plastkik osłaniajacy stacyjke... czy cos jeszcze bedzie potrzebne?
Macbu
- MiChAoS
- Forum Master

- Kontakt:
masz cala kolumne z regulacja czy jakas tam czesc? bo jak masz calka kolumne to wystarczy wykrecic stara bez reg. i zalozyc ta i bedzie smigac i ci tylko bedzie potrzebny ten plastik oslaniajacy stacyjke czylki to co masz... pozdro
Ostatnio zmieniony pt lip 18, 2008 02:12 przez MiChAoS, łącznie zmieniany 1 raz.
- MiChAoS
- Forum Master

- Kontakt:
trzeba tzn te lozysko jest razem ze stacyjka wiec tak: zdejmij kierownice manetki itp, odkrec na dole przy pedalach 2 nakretki, na gorze sa tez 2 sroby ale u mnie one nie mialy lepkow odkrecilem patentem (mesel + młotek) pare pukniec i puscily, wyjmujesz cala kolumne razem ze stacyjka, obkrecasz ja stawiajac na ziemie dogory nogami i delikatnie mlotkiem i jakims meselkiem pukasz w wieloklin na ktory sie zaklada kierownice i tez pare pukniec z kazdej strony i ladnie zejdzie, pozniej spadnie sprezyna i stacyjka z lozyskiem razem, przekaldzasz na nowa kolumne stacyjke, zakladasz sprezyne i nabijasz wieloklin (ja nabilem go nasadka kluczem nr 22 ale dokladnie nie pamietam, leciutko mloteczkiem i ladnie sie nabije... zakladasz spowrotem skrecasz podpinasz kabelki i smiga