Nie działa predkosciomierz i licznik km...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
piotr_5
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Nie działa predkosciomierz i licznik km...

Post autor: piotr_5 » wt lip 15, 2008 22:27

jak w temacie, miałem ost przygode zajeżdzam pod mieszkanie a tu "parabuchhhh" spod maski (okazało się że jeden z weży, który idzie do reduktora gazu nie wytrzymał i strzelił) wylał sie caly cały płyn itd...dzis wymieniłem węża odpowietrzyłem układ oczywiście zalałem nowym płynem:) no i ruszam autem a tu a tu nic predkościomierz ani rusz kilometry też:( no i patrzyłem na linke od prędkościomierza (to chyba ta w kremowej obudowie która idzie do skrzyni) docisnąłem ją i dalej nic nie wiem może podczas wymiany węża cos jakoś zawadziłem...fakt że płyn zalał całą skrzynie ale to chyba nie powod by nie chodził prędkościomierz przeciez jest on napewdzany mechanicznie (nie jak w mk3) wiec w czym rzecz co sie mogło stać??

Awatar użytkownika
Lukassso
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Lukassso » wt lip 15, 2008 22:29

Linkę pewnie ukręciło i stad awaria

Obrazek

Awatar użytkownika
piotr_5
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: piotr_5 » wt lip 15, 2008 22:38

Lukassso, ukrecilo...ale to zbiegło sie z peknieciem weza to tak dziwnie i co zrobic??trzeba jakos nie wiem skrzynie wyciagac??

Awatar użytkownika
Lukassso
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: Lukassso » wt lip 15, 2008 22:52

piotr_5 Skrzyni wyciągać nie musisz. Jak się postarasz to i licznika nie wyjmować :)
Mogło być powiązane od tego uderzenia węża mogło coś zakleszczyć i dopiero ukręciłeś jak startowałeś po naprawie.

Wymiana wygląda tak:
Otwierasz maskę, wyciągasz linkę u góry (jak idzie do licznika), potem odkręcasz jej mocowanie przy skrzyni, zakładasz nową (wciskasz aż usłyszysz cykniecie przy liczniku) i powinno banglać. Zanim jednak odkręcisz od skrzyni proponuje sprawdzić czy te linkę w ogóle widać i jak widać to czy da się ją wyciągnąć... Jak będzie zła to wiadomo ze linka.

Obrazek

Awatar użytkownika
axel1989
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: axel1989 » śr lip 16, 2008 00:57

moze jak gdzies zawadziles o nia to wyrwales ja z licznika... sprawdz

Awatar użytkownika
piotr_5
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: piotr_5 » śr lip 16, 2008 07:22

axel1989, Lukassso, cos bede kombinowac, wlasnie czytalem jakis post o wymianie linki i mowia tam ze slimak lubi wpasc do skrzyni podczas wymiany i jest po slimaku a bywa tez ze op skrzyni :goof:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”