[ mk3 GTI EDITION ] by micab
Moderator: G0 Karcio
- micab
- Forum Master
- Kontakt:
dzisiaj wreszcie założyłem LPG.....instalacja to Elpigaz Nicolaus, cena 2300zl....wrażenia bardzo dobre.....nie odczuwam zmniejszenia mocy....tzn napewno jest torchę mniej ale nie tyle żeby było to odczuwalne.....dalej spokojnie rozpędza się do 190km/h co do zużycia to jeszcze nie mogę nic powiedzieć bo zrobiłem dopiero 116km
vw, bmw, ford, mercedes, peugeot, nissan, fiat,
no i wiecej jak 200 na gazie nie pojedzie.moj 195 na gazie i kwiczy.nie da rady wiecej.micab pisze:dzisiaj wreszcie założyłem LPG.....instalacja to Elpigaz Nicolaus, cena 2300zl....wrażenia bardzo dobre.....nie odczuwam zmniejszenia mocy....tzn napewno jest torchę mniej ale nie tyle żeby było to odczuwalne.....dalej spokojnie rozpędza się do 190km/h co do zużycia to jeszcze nie mogę nic powiedzieć bo zrobiłem dopiero 116km
passat b5 fl ,galaxy 1.9tdi 2005r auy,ALHAMBRA 1.8T AJH,honda civic ufo type r
to bardzo dobry wynik > dobra instalacja. moze nawet i bardzo dobra.micab pisze:dzisiaj wyjeździłem gaz do zera i wyszło mi spalanie 9,4/100km, jazda mieszana, mniej więcej połowa trasy, połowa miasta, przy cenie gazu 2,17zl daje to 20,40zl za 100km ;)
ja mam niby cała BRC w calosci wloskie czesci i benzyny spalał mi ok 7,5 a gazu bierze ok 10 litrow > silnik 1.4.
czasem przekroczy nawet 10 litrow ale to tez zasluga braku kata i opon 195.
micab, miales wszystko napisac ile co i jak Cie kosztowalo..
Ja juz zakupilem autko takiego jak wczesnie pisalem. Czyli GTi w 5 furtkach.
Wymienilem w nim, rozrzad, olej, filtr powietrza, oleju, paliwa, olej mobil 1 10w40 za to zaplacilem 250 zl tylne klocki, pasek klinowy i od wspomagania, simering i uszczelke pod pokrywe zaworow. za to zaplacilem w graniach 200 zl. Za robote dalem 200 zl. Czyli wynioslo mnie 650 zl na starcie. Teraz wlasnie dalem autko na instalacje LPG .. zaplace 1950 zl za kompletnego BRC z butla w kole. Pewnie mi powie ze musze swiece i przewody wymienic wiec jeszcze jakies 200 zl mnie czeka wydatku ;/ Wieczorkiem napisze jak sie autko sprawuje itp. fotki autka wrzuce niebawem
pozdrawiam
Ja juz zakupilem autko takiego jak wczesnie pisalem. Czyli GTi w 5 furtkach.
Wymienilem w nim, rozrzad, olej, filtr powietrza, oleju, paliwa, olej mobil 1 10w40 za to zaplacilem 250 zl tylne klocki, pasek klinowy i od wspomagania, simering i uszczelke pod pokrywe zaworow. za to zaplacilem w graniach 200 zl. Za robote dalem 200 zl. Czyli wynioslo mnie 650 zl na starcie. Teraz wlasnie dalem autko na instalacje LPG .. zaplace 1950 zl za kompletnego BRC z butla w kole. Pewnie mi powie ze musze swiece i przewody wymienic wiec jeszcze jakies 200 zl mnie czeka wydatku ;/ Wieczorkiem napisze jak sie autko sprawuje itp. fotki autka wrzuce niebawem
pozdrawiam
[img]http://img407.imageshack.us/img407/351/gtifu1.jpg[/img]
48% mlodziezy jest szczesliwa, reszta nie ma na narkotyki
48% mlodziezy jest szczesliwa, reszta nie ma na narkotyki
Coz, takie wydatki czekaja kazdego zaraz po zakupie uzywanego autka. Ja mam juz zakupiony komplet rozrzadu, wszystkie filtry, przewody zaplonowe, tarcze i klocki hamulcowe oraz swiece - za wszystko dalem jakos ok. 470 zl. Lada dzien oddam autko na motaz tego wszystkiegomicab pisze:ja w swoim wymieniałem rozrząd - ok. 100zl (rolka i pasek), filtr oleju i olej elf excellium ldx 5w40 ok. 200zl, przewody wysokiego napięcia i świece NGK ok. 230zl, no i teraz kupiłem jeszcze nowe stalówki 15" na zimę, zapłaciłem 250zl/kpl....
Zalozenie LPG kosztowalo mnie 1700 zl.
Golf - coś więcej niż suma części...
-
- Użytkownik
- Kontakt:
Bo to jest urok silników takich jak 1,3 i 1,4. sam mam a,3 i nigdy nigdy wiecej takiego silnika, pali tyle co 1,8 bo zeby tym jechać trzeba cisnąć ,i dlatego taki a nie inny efekt.Lukbro pisze:to bardzo dobry wynik > dobra instalacja. moze nawet i bardzo dobra.micab pisze:dzisiaj wyjeździłem gaz do zera i wyszło mi spalanie 9,4/100km, jazda mieszana, mniej więcej połowa trasy, połowa miasta, przy cenie gazu 2,17zl daje to 20,40zl za 100km
ja mam niby cała BRC w calosci wloskie czesci i benzyny spalał mi ok 7,5 a gazu bierze ok 10 litrow > silnik 1.4.
czasem przekroczy nawet 10 litrow ale to tez zasluga braku kata i opon 195.
...pomału do celu......w planach Suka GS 500, na początek oby sił wystarczyło :hmm:
i tutaj masz 100% racji. Ja kupilem 1.4 bo byla "okazja" dobry rocznik, maly przebieg, niskie OC itd... co sie teraz okazuje to bład ;( takie auto jest dobra dla kogos kto jest emerytem albo lubi taka jazdę > wtedy ok > faktycznie ma plusy.dioob pisze: Bo to jest urok silników takich jak 1,3 i 1,4. sam mam a,3 i nigdy nigdy wiecej takiego silnika, pali tyle co 1,8 bo zeby tym jechać trzeba cisnąć ,i dlatego taki a nie inny efekt. :smoke:
ale generalnie musisz mocno go ciskac caly czas zeby jezdzic i pali duuuuzo a do tego silnik jest mocniej eksploatowany i to tez sie odbija generalnie na zywotnosci itd.
oby juz nigdy nie bylo mniej niz 2.0 ;)