Odpalanie na zimnym silniku
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Odpalanie na zimnym silniku
Przy odpalaniu silnik nierówno chodzi , tak jak by nie wszystkie cylindry zajarzyły ale jak sie troche rozgrzeje to wchodzi na równe obroty. Zawsze tak jest na zimnum silniku , kiedy jest rorgrzany odpala normalnie. Może ktoś wie jaka może byc tego przyczyna?
- Łyskacz
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Pewnie czas wymienić świeczki, kable i ewentualnie cewkę. Zacznij od świeczek potem kable i cewka
Ostatnio zmieniony wt lip 15, 2008 22:35 przez Łyskacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Był Mk2 1,6 LPG 88r. Sprzedany śmiga dalej :)
Jest Renault Megane Coupe <---- sprzedałem tą pomyłkę
Mk2 1,6 D <---- sprzedany śmiga dalej
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Clio mk4 1,2 Limited (fajny bo nowy i na gwarancji) ;]
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
sprawdz palec w aparacie zaplonowym i w jakim stanie jest sama kopulka od aparatu no i tak jak kolega Łyskacz, napisal: swiece, kable itp itd 
Ostatnio zmieniony wt lip 15, 2008 17:53 przez golfik88, łącznie zmieniany 1 raz.
- Maćkooo
- Forumowy spamer :)

Heya
A ja poradze zostawić narazie zapon w spokoju. Zajmijmy sie raczej gaźnikiem który jest tutaj za ten stan odpowiedzialny. Podejrzewam ze ten twój golf bedzie takze duzo palił. Poczytaj troche na forum o gazniku Pierburg 2e2. Potem mozesz pytac co i jak.
Zacznij od wpisania frazy w google "niedomagania pierburga 2e2".
A ja poradze zostawić narazie zapon w spokoju. Zajmijmy sie raczej gaźnikiem który jest tutaj za ten stan odpowiedzialny. Podejrzewam ze ten twój golf bedzie takze duzo palił. Poczytaj troche na forum o gazniku Pierburg 2e2. Potem mozesz pytac co i jak.
Zacznij od wpisania frazy w google "niedomagania pierburga 2e2".
Ostatnio zmieniony wt lip 15, 2008 17:58 przez Maćkooo, łącznie zmieniany 1 raz.
Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
Zawsze do przodu :D
http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related
- Łyskacz
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Warto było napisać to w pierwszym poscie to byśmy się nie wysilaliLenox pisze:Wymieniałem już kable WN , kpoułkę , palec rozdzielacza i świece.
Co się tyczy gaźnika
to możliwości jest wiele niestety. Może to być przepustnica, korektor ssania, zawór termiczno-czasowy.... A kopci na czarno na zimnym i czuć zapach niespalonej wachy?
Jeżeli nie czujesz się na siłach to sam nie grzeb w gaźniku. Poszukaj jakiegoś majstra (najlepiej jakiegoś człowieka starszej daty, który w gaźnikach grzebał)
PS najprawdopodobniej masz uwalone coś związane ze ssaniem bo pewnie zalewa Ci silnik.
Jak rano będziesz uruchamiał auto to zanim przekręcisz kluczyk wciśnij pedał gazu do oporu potem go puść i dopiero uruchom silnik i zobacz jaka będzie reakcja. Warto też wymienić wszystkie wężyki od podciśnień.
Ostatnio zmieniony wt lip 15, 2008 22:33 przez Łyskacz, łącznie zmieniany 2 razy.
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
ty masz gaźnik 2e3. tez tak mialem. posprawdzaj wezyki gdzies moze dostaje jakies powietrze lewe i dlatego, a jak sie zagrzeje to jest okN80 pisze:moje autko ma takie same objawy jak kolegi Lenox, tylko ze na lpg i kable kopulka i palec byly wymieniane i nadal tak jest...ja mam silnik 2g gaznik jest taki sam jak kolegi??
- Łyskacz
- Gadatliwa bestia

- Kontakt:
Wszystkie objawy wskazują na gaźnik :[Czyli to wina gaźnika
Mam to samo w swoim ale nie chce mi sie tego robić bo i tak śmigam na gazie
[ Dodano: Czw Lip 17, 2008 14:02 ]
Nie chcę wprowadzać w błąd ale mamy (najprawdopodobniej) uwalony korektor ssania :[ http://www.allegro.pl/item394574438_nap ... n_2e2.html
Poprostu podczas porannego rozruchu silnika jest za bogata mieszanka paliwowo-powietrzna i puki silnik jest zimny to go najzwyczajniej w swiecie zalewa
PZDR
Ostatnio zmieniony śr lip 16, 2008 18:40 przez Łyskacz, łącznie zmieniany 1 raz.
Jest octavia 1,9 Tdi ASV
Jest octavia 1,9 Tdi ASV