Głosniki w podszybiu MK 2
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Temacik trochę odświeżę.
W drzwiach mam dwa głośniki 16cm i na tunelu środkowym też mam dwie szesnastki.
Ja myślę wpakować na podszybie głośniki 16cm czy jest to realne?
Od razu zapytam się co polecacie na parapety tylne? Jajka 6x9" wejdą jakoś? Może głośniki 16cm da radę wpakować?
Wszystkie głośniki mam Boschmanna i jak dla mnie grają fascynująco.
Dodam jeszcze, że głośniki w drzwiach i w tunelu środkowym są zamontowane sztywno przez co jak wiecie jest lepszy dźwięk
Proszę o pomoc
W drzwiach mam dwa głośniki 16cm i na tunelu środkowym też mam dwie szesnastki.
Ja myślę wpakować na podszybie głośniki 16cm czy jest to realne?
Od razu zapytam się co polecacie na parapety tylne? Jajka 6x9" wejdą jakoś? Może głośniki 16cm da radę wpakować?
Wszystkie głośniki mam Boschmanna i jak dla mnie grają fascynująco.
Dodam jeszcze, że głośniki w drzwiach i w tunelu środkowym są zamontowane sztywno przez co jak wiecie jest lepszy dźwięk
Proszę o pomoc
Wzmaki będę miał 2 czterokanałowe Boschamanny 60W x 4 kanały (4 Ohm) - o takim myślę.
Chyba, że mi odradzicie
Teraz mam jakiś NO NAME - ale to chwilo... Oczywiście 9900000000000000W x 4 kanały jak to bywa.
A nikt nie zakładał 16-tek na podszybie?
Wiem jak wpakować na parapety tylne głośniki 16cm, bez niszczenia półki. Oryginalnie z tyłu jakie były montowane? No i co lepiej będzie grało 16cm czy 6x9" ????
Głośniki jakie mam zwą się Boschmann PR-6013 TURBO
PS: jeśli magnes głośnika jest bardzo blisko metalu to trzeba go jakoś osłonić?
Chyba, że mi odradzicie
Teraz mam jakiś NO NAME - ale to chwilo... Oczywiście 9900000000000000W x 4 kanały jak to bywa.
A nikt nie zakładał 16-tek na podszybie?
Wiem jak wpakować na parapety tylne głośniki 16cm, bez niszczenia półki. Oryginalnie z tyłu jakie były montowane? No i co lepiej będzie grało 16cm czy 6x9" ????
Głośniki jakie mam zwą się Boschmann PR-6013 TURBO
PS: jeśli magnes głośnika jest bardzo blisko metalu to trzeba go jakoś osłonić?
Ostatnio zmieniony wt lip 15, 2008 17:51 przez Xabingo, łącznie zmieniany 2 razy.
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Nikt nie jest na tyle szalony. Musiałbyś wyciąć w cholerę, żeby je tam wsadzić, a efektu nie byłoby żadnego. Za to co zamierzasz pakować w różne dziwne miejsca samochodu, kupiłbyś w miarę dobry zestaw odseparowany na przód (np. Helix DB 62.1 - 199zł na allegro) i skrzynkę. Pod to dać nawet tego buszmena i jak dla Ciebie to będzie poezjaXabingo pisze:A nikt nie zakładał 16-tek na podszybie?
Jeżeli w półce to ani to, ani to. W półkę nie wsadza się głośników, bo ani nie dadzą dobrego ciśnienia basowego, ani nie doprowadzą porządnie sopranów do słuchacza.Xabingo pisze:No i co lepiej będzie grało 16cm czy 6x9" ????
- Zerosuper
- VW addict
- Kontakt:
Jeszcze odnośnie głośników w podszybie.
Jeżeli 87 mm to powiem Ci że przesłuchałem pięc różnych zestawów, Blaupunkta, Alpine, Hertza, Cobre (cokolwiek to było) i JBLa. I jedynie JBL cos soba zaprezentował.
Dlatego jeżeli zdecydujesz się na 87mm to polecam JBL GTO327.
Głosniki 100mm da się włożyć, wymaga to wykręcenia deski i troszke walki z wyżynarką.
160mm nie da się włożyć w deske MkII.
Pozdro
Jeżeli 87 mm to powiem Ci że przesłuchałem pięc różnych zestawów, Blaupunkta, Alpine, Hertza, Cobre (cokolwiek to było) i JBLa. I jedynie JBL cos soba zaprezentował.
Dlatego jeżeli zdecydujesz się na 87mm to polecam JBL GTO327.
Głosniki 100mm da się włożyć, wymaga to wykręcenia deski i troszke walki z wyżynarką.
160mm nie da się włożyć w deske MkII.
Pozdro
Oceń moje cztery kółka ->
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1768320#1768320
<b>KUPIĘ czarną półkę MkII, dwie opony 175/55/R15</b>
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=1768320#1768320
<b>KUPIĘ czarną półkę MkII, dwie opony 175/55/R15</b>
Na podszybie dam 87mm JBL GTO327 tak jak mówi kolega wyżej, a w drzwiach i w tunelu środkowym zostawię boschmanny bo grają wspaniale.
Do tych 87mm zastosować wzmacniacz?
Tubę basową wpakować do bagażnika? Mocniejszy bas by się przydał
A wzmacniacze gdzie umieścić - w bagażniku też?
Kurcze, nie mogę Wam dać punkcików POMÓGŁ, bo nie jestem założycielem tego tematu.
Więc proszę założyciela tego tematu, aby dał punkty wszystkim tym którzy mi odpowiedzieli
Do tych 87mm zastosować wzmacniacz?
Tubę basową wpakować do bagażnika? Mocniejszy bas by się przydał
A wzmacniacze gdzie umieścić - w bagażniku też?
Kurcze, nie mogę Wam dać punkcików POMÓGŁ, bo nie jestem założycielem tego tematu.
Więc proszę założyciela tego tematu, aby dał punkty wszystkim tym którzy mi odpowiedzieli
- k0nr4d
- _
- Auto: GSXR/A8
- Silnik: R4V8
- Kontakt:
Nie ma potrzeby, chyba, że będziesz miał wolne wyjścia na wzmaku.Xabingo pisze:Do tych 87mm zastosować wzmacniacz?
Skrzynię owszem. Tubę nie - zajmuje więcej miejsca i nie gra.Xabingo pisze:Tubę basową wpakować do bagażnika?
To już należy do twojej inwencji:Xabingo pisze:A wzmacniacze gdzie umieścić - w bagażniku też?
-bagażnik na podłodze;
-bagażnik w boczkach przy nadkolach;
-pod fotelami.
- w0jta5
- Mały gagatek
- Kontakt:
To jest najrozsądniejsze rozwiązanie - odseparowany zestaw - Tonsil Speed, Helix Blue czy z tańszych Blaupunkt czy GMS.powalla pisze:Witam.Ja mam wsadzone tam głośniki wysokotonowe z zestawu 13 cm firmy Pyle(żółte),a te 13 zamontowane w kieszeniach na drzwiach(wymieniłem te wyciąganie kieszonki na maskownice 13 cm )Maskownice są po 19zł na allegro.Gra to o niebo lepiej niż 87mm w podszybiu(naprawdę przerabiałem to),bo głośniczek87 mm,wcale nie ma basu,a jak podbijesz na radiu ,to będzie pierdził (...)
-
- Gadatliwa bestia
..z tańszych Blaupunkt Velocity lub Phonocar (+ Philips tweeter)w0jta5 pisze:To jest najrozsądniejsze rozwiązanie - odseparowany zestaw - Tonsil Speed, Helix Blue czy z tańszych Blaupunkt czy GMS.powalla pisze:Witam.Ja mam wsadzone tam głośniki wysokotonowe z zestawu 13 cm firmy Pyle(żółte),a te 13 zamontowane w kieszeniach na drzwiach(wymieniłem te wyciąganie kieszonki na maskownice 13 cm )Maskownice są po 19zł na allegro.Gra to o niebo lepiej niż 87mm w podszybiu(naprawdę przerabiałem to),bo głośniczek87 mm,wcale nie ma basu,a jak podbijesz na radiu ,to będzie pierdził (...)
Ostatnio zmieniony śr lip 16, 2008 20:46 przez Cookiemonster, łącznie zmieniany 1 raz.
Dobra. Ostatnie moje 2 pytania. To jak mówisz, że skrzynia będzie lepiej grała to spoko. Tylko jaką warto kupić - tak do około 100zł?k0nr4d pisze:Skrzynię owszem. Tubę nie - zajmuje więcej miejsca i nie gra.
Czy do moich głośników 16cm (trójdrożne) stosować zwrotnice, czy już do nich nie trzeba jeżeli są trójdrożne?
A do tych 87mm JBLów na podszybie stosować zwrotnice?
-
- Forum Master
- Kontakt: