Ponowne wklejanie odklejonej szyby przedniej
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Ponowne wklejanie odklejonej szyby przedniej
Witam!
W moim passacie B4 częściowo na dole odkleiła się przednia szyba, poprzedni właściciel ją wymieniał i ktoś coś chyba spartolił, u dołu szyby zaczęła przedostawać się woda i szyba rano bardzo paruje. Szyba jest jak nowa, nie ma rys itd. więc chciałbym ją wyjąć i ponownie wkleić. Czy da się zdemontować szybę nie uszkadzając jej, aby nadawała się do ponownego montażu, co trzeba będzie kupić (uszczelka?) i z jakimi kosztami liczyć się w zakładzie zajmującym się takimi usługami?
W moim passacie B4 częściowo na dole odkleiła się przednia szyba, poprzedni właściciel ją wymieniał i ktoś coś chyba spartolił, u dołu szyby zaczęła przedostawać się woda i szyba rano bardzo paruje. Szyba jest jak nowa, nie ma rys itd. więc chciałbym ją wyjąć i ponownie wkleić. Czy da się zdemontować szybę nie uszkadzając jej, aby nadawała się do ponownego montażu, co trzeba będzie kupić (uszczelka?) i z jakimi kosztami liczyć się w zakładzie zajmującym się takimi usługami?
montarz nowej szyby 100zł tak czy inaczej starą trzeba wyciąc i wyczyścić krawędzie więc chyba to będzioe taki koszt jak przy założeniu nówkipiori pisze: i z jakimi kosztami liczyć się w zakładzie zajmującym się takimi usługami?
[ Dodano: Pią Lip 11, 2008 13:11 ]
gdybyś miał wątpliwości pytaj tu
http://forum.vw-passat.pl/showthread.php?t=18046
Ostatnio zmieniony pt lip 11, 2008 13:30 przez dziejo, łącznie zmieniany 1 raz.
-
rafał1988
- Ma gadane

- Kontakt:
wyciągnij uszczelke w koło szyby i tam gdzie masz szczeline przedziej cieniutki drucik, i jedna osoba od środka jedna zewnątrz i wycinacie powolutku (tak jak piłą moja twoja), jeśli będziecie ostrożnie cieli to szyba nie pęknie
jak szyba jest już wycięta to nożem wyrównujesz stary klej przy karoseri i z milimetr go oprzycinasz że by było miejsce na nowy klej, ze szyby też nożykiem ścinasz myjeś dokładnie rozpuszczalnikiem czekasz aż wyschnie smarujesz klej na karoserie, zakładasz uszczelke na szybe, przyklejasz , po ustawieniu szyby kładziesz nanią ze kilka opon lub coś innego że by ją docisł
jak szyba jest już wycięta to nożem wyrównujesz stary klej przy karoseri i z milimetr go oprzycinasz że by było miejsce na nowy klej, ze szyby też nożykiem ścinasz myjeś dokładnie rozpuszczalnikiem czekasz aż wyschnie smarujesz klej na karoserie, zakładasz uszczelke na szybe, przyklejasz , po ustawieniu szyby kładziesz nanią ze kilka opon lub coś innego że by ją docisł
Ostatnio zmieniony pt lip 11, 2008 13:39 przez rafał1988, łącznie zmieniany 1 raz.
-
rafał1988
- Ma gadane

- Kontakt:
jak by wyjoł uszczelke do wycinania to założyć przed wklejenim trzeba na szybepczerniej pisze:z tego co się dowiedziałem to uszczelka jest juz fabrycznie na szybie
i jak sie popsuje uszczelka to nie kupujesz ze szybą chba no nie>
Ostatnio zmieniony pt lip 11, 2008 14:45 przez rafał1988, łącznie zmieniany 1 raz.
- pczerniej
- Forum Master

- Kontakt:
Z tego co wiem to właśnie jakoś tak jest w tych samochodach i przez to ceny szyb są kosmicznerafał1988 pisze: jak by wyjoł uszczelke do wycinania to założyć przed wklejenim trzeba na szybe
i jak sie popsuje uszczelka to nie kupujesz ze szybą chba no nie>
Capo di tutti capi
Nord-vag.pl
MK1 1.8 20vT
Nord-vag.pl
MK1 1.8 20vT
-
rafał1988
- Ma gadane

- Kontakt:
No ja też nie bede sie kłucił bo przy b4 nie robiłem nigdy szyby, a przy golfie i kilku inntch tak i zawsze uszczelka zostawała stara
pozdrawiam
a dodam np. do seicenta jak dzwoniłem kiedyś z pytaniem o wklejenie szyby to też mówili że bez nowej uszczelki sie nie obejdzie i sie wziołem sam za wymiane i tylko klej i szybe kupiłem
pozdrawiam
a dodam np. do seicenta jak dzwoniłem kiedyś z pytaniem o wklejenie szyby to też mówili że bez nowej uszczelki sie nie obejdzie i sie wziołem sam za wymiane i tylko klej i szybe kupiłem
Ostatnio zmieniony pt lip 11, 2008 15:10 przez rafał1988, łącznie zmieniany 1 raz.
zarówno szybę jak uszczelkę da sie uratować bez większego problemu
jeśli już zniszczy sie uszczelkę (która w tym modelu jest fabrycznie na szybie) to można kupic specjalny profil ale lepiej wygląda oryginał wiec warto go uratować
co do wklejenia to kładzenie opon na szybę to kiepski pomysł
po prostu po wklejeniu mocuje sie ją tasmą do dachu i tyle żadnych opon pasów itp takie metody stosowało się 15 lat temu
jeśli już zniszczy sie uszczelkę (która w tym modelu jest fabrycznie na szybie) to można kupic specjalny profil ale lepiej wygląda oryginał wiec warto go uratować
co do wklejenia to kładzenie opon na szybę to kiepski pomysł
po prostu po wklejeniu mocuje sie ją tasmą do dachu i tyle żadnych opon pasów itp takie metody stosowało się 15 lat temu
Ostatnio zmieniony ndz lip 13, 2008 18:32 przez Neoarti, łącznie zmieniany 2 razy.
NordGlass Diamentowe szyby samochodowe, jak masz problem z szybą wal śmiało na PW :)