Nie wiem skąd bierzesz dane Sas. Moje wszystkie źródła podają, że AAM ma stopień sprężania 9:1 a nie 9,5 do 1.
Poza tym uzyskane konie przez Borysa nie były wynikiem tylko zmiany głowicy, ale i paru innych kombinacji wpływających również na zmianę stopnia sprężania.
Oczywiscie, że AAM z głowicą od PFa będzie jechał (trzeba pamiętać o zaślepieniu otworów po wtryskach). Będzie nawet jechał trochę lepiej niż zwykły AAM ale ciągle kiepsko. Bez wymiany sterownika na taki z ABSa wiele się nie zmieni. Nawet po wymianie nie będzie prawdopodobnie tych 90 koni (to tylko moja opinia bo żadnymi pomiarami nie dysponuję).
z 55kw na 65kw
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- sas_gti
- Mistrz KieroVWnicy

- Kontakt:
aam verdichtung (czyli w/g mnie sprężanie) podają ze jest 9,5
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Inform ... toren.html
[ Dodano: Pon Lip 14, 2008 10:35 ]
...
http://www.doppel-wobber.de/wbb2/Inform ... toren.html
[ Dodano: Pon Lip 14, 2008 10:35 ]
a to ja się domyślam ale nie napisałeś tego :p, i wyszlo tak jakby zalozyl do Rp głowę od PG i juzbugalon pisze:Poza tym uzyskane konie przez Borysa nie były wynikiem tylko zmiany głowicy, ale i paru innych kombinacji wpływających również na zmianę stopnia sprężania.
-
bugalon
- V.I.P.

- Kontakt:
Moje słowniki podają, że to oznacza sprężanie. Pytanie tylko jakie. Bo stopień sprężania a sprężanie rozumiane jako kompresja to są dwie różne rzeczy.
Z tych tabel na doppel wobber wynika, że to jest kompresja, ciekawe tylko w jakich jednostkach. (bo np dla silników 2.0 podają powyżej 10)
Z tych tabel na doppel wobber wynika, że to jest kompresja, ciekawe tylko w jakich jednostkach. (bo np dla silników 2.0 podają powyżej 10)
Pozdrawiam
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie
Bugalon
Mk2 syncro 1.8 16V T - GT2871R - składa sie :)
Mk3 Variant TDI 1.9 AFN na pokladzie