Dłuższy 5 bieg w 1.6 TD?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Dłuższy 5 bieg w 1.6 TD?
Czy da się jakoś zamontować nieco dłuższy 5 bieg w przypadku tego silnika? Jakie mogą być trudności, jakie koszty?
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
ja robiłem, nie raz,zaprzal pisze:Od jakiej skrzyni szukac przełożenia? Podobno 0,71 jest najdluzsze. 100 to cena na jakims szrocie czy za nowe czesci (gdzie ich szukac)? Gdzie znajduje sie ten dekielek? Robił to ktoś kiedyś? Warto?
nie wiem czy znajdziesz takie przełozenie 0,71, ciezki temat zaledwie w 4 skrzyniach był montowany , w dieslu seryjnie jest 0,75 i to raczej najczęściej spotykane przelozenie 5 tego biegu.
trzeba zdjąc tą cześć ktra brakuje na zdjęciu,

www.vrservice.pl
- zaprzal
- VW Baron
- Kontakt:
Moglbys zaznaczyc strzalka o co chodzi?
Bo na pierwszy rzut oka to wyglada jak zagadka "znajdz brakujacy element". Mam wlasnie taka skrzynie i silnik z interkiem ale nie chodzi mi o vmax, tylko zeby nieco mniejsze obroty byly przy predkosci na trasie. Wyglada jednak na to, ze nie warto zawracac sobie glowy, mowicie, ze nie znajde raczej dluzszego biegu, tak?

- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
tam gdzie masz wystajace 2 wałki po lewej stronie znajduje sie 5 ty bieg (na zdjeciu akurat zdemontowany), a na tym jeszcze dekielzaprzal pisze:Moglbys zaznaczyc strzalka o co chodzi?Bo na pierwszy rzut oka to wyglada jak zagadka "znajdz brakujacy element". Mam wlasnie taka skrzynie i silnik z interkiem ale nie chodzi mi o vmax, tylko zeby nieco mniejsze obroty byly przy predkosci na trasie. Wyglada jednak na to, ze nie warto zawracac sobie glowy, mowicie, ze nie znajde raczej dluzszego biegu, tak?
www.vrservice.pl