2.0 8v 2E błąd sondy lambda/falujące niskie obroty/szarpanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- adrenalineboy
- Nowicjusz

- Kontakt:
2.0 8v 2E błąd sondy lambda/falujące niskie obroty/szarpanie
Witajcie
Wczoraj zakupilem goferka,falowaly mu obroty[dławił sie na niskich obrotach przy dodawaniu gazu] wiec pojechalem i podłączylem pod komputer,okazało sie ze wyskakuje błąd sondy lambda..
Dzis położylem sie pod autko zeby zobaczys kostke od sondy zeby kupic druga i ku mojemu zdziwieniu nie ma ani katalizatora ani sondy ....patrzylem od spodu jak i od strony komory silnika....
I teraz moje pytanie,jak mam dojsc jaka powinienem kupic sonde ?
za wszelką pomoc z gory dziekuje
PILNE!!
W poniedzialek musze miec sprawne autko...
Wczoraj zakupilem goferka,falowaly mu obroty[dławił sie na niskich obrotach przy dodawaniu gazu] wiec pojechalem i podłączylem pod komputer,okazało sie ze wyskakuje błąd sondy lambda..
Dzis położylem sie pod autko zeby zobaczys kostke od sondy zeby kupic druga i ku mojemu zdziwieniu nie ma ani katalizatora ani sondy ....patrzylem od spodu jak i od strony komory silnika....
I teraz moje pytanie,jak mam dojsc jaka powinienem kupic sonde ?
za wszelką pomoc z gory dziekuje
PILNE!!
W poniedzialek musze miec sprawne autko...
Ostatnio zmieniony ndz lip 13, 2008 18:37 przez adrenalineboy, łącznie zmieniany 2 razy.
- adrenalineboy
- Nowicjusz

- Kontakt:
Kostka jest mniej więcej pod ścianą grodziową komory silnika po stronie pasażera. Kod silnika to pierwsze znaki nabite na silniku (np. 2E) ale łatwiej go znaleźć na wlepce w bafażniku lub książce serwisowej.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
- adrenalineboy
- Nowicjusz

- Kontakt:
nei znalzlalem zadnej lepki a powiem szczerze ze teraz u mnie leje i nie nie znalazlem tez oznaczenia silnika....zodiak pisze:Kostka jest mniej więcej pod ścianą grodziową komory silnika po stronie pasażera. Kod silnika to pierwsze znaki nabite na silniku (np. 2E) ale łatwiej go znaleźć na wlepce w bafażniku lub książce serwisowej.
a na TUV`ie moze znajde to?
znalazlem jakies papiery np to: FEDERAL MOTOR TRANSPORT AUTHORITY
gdzie jest napisane ABE cos tam...... typ KLR-AV02
taka tez mam ksiazke
papier TUV NORD
czesto pojawia sie E2
i 1HX0
Ostatnio zmieniony sob lip 12, 2008 20:39 przez adrenalineboy, łącznie zmieniany 1 raz.
w ksiazce pojazdu powinienes miec wpisany numer silnika, 3 pierwsze litery to oznaczenie typu silnika. Albo szukaj gdzies na bloku silnika nabitych numerow.
[img]http://img530.imageshack.us/img530/6396/forum2lv0.jpg[/img]
------
ORYGINALNE części i akcesoria do VW !! Zapytaj na priv, ceny niższe niż w ASO !!!!
------
ORYGINALNE części i akcesoria do VW !! Zapytaj na priv, ceny niższe niż w ASO !!!!
Dokładnie! Karta pojazdu>numer silnika>i jesteś w domu. Aż sobie musiałem sprawdzić, czy faktycznie mam 2Epaww18 pisze:w ksiazce pojazdu powinienes miec wpisany numer silnika, 3 pierwsze litery to oznaczenie typu silnika. Albo szukaj gdzies na bloku silnika nabitych numerow.
Ostatnio zmieniony sob lip 12, 2008 21:00 przez carrion, łącznie zmieniany 1 raz.
- adrenalineboy
- Nowicjusz

- Kontakt:
- adrenalineboy
- Nowicjusz

- Kontakt:
- Paweł Marek
- V.I.P.

masz aparat cyfrowy? Albo komórkę z aparatem? Zrób po prostu fotkę wklej tu i ci powiemy co maszadrenalineboy pisze:ale jestem w nerwach
[ Dodano: Sob Lip 12, 2008 9:17 pm ]
zresztą 2.0 z 93 to na 90 procent 2E
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.