Złącze diagnostyczne 1,8 benzyna
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Złącze diagnostyczne 1,8 benzyna
Witam, mam problem z lokalizacją złącza diagnostycznego w mojej trójce. Wedle opisów na forum złącze powinno się znajdować w okolicy cewki zapłonowej, ale czy w każdym silniku. Jeżdże na silniku 1,8 AAM na monowtrysku bosch mono-motronic. Z opisów w literaturze wynika że w złączu komputera piny 11 i 29 idą na złącze (u mnie kolary żółty i szro-biały). Po kablach doszedłem do tablicy z bezpiecznikami obok której były zwinięte obydwa kable bez wtyczki. Podkreślam że moje autko to składak po przejściach. Jak to jest w waszych trójeczkach.
Potrzebny będzie VAG i raczej nie mechanik a elektronik, no ostatecznie elektryk samochodowy. Ale jeśli VAG powie że wszystko OK to może być już potrzebny mechanik i pomiar ciśnienia w cylindrach itp itd, czyli już bezpośrednia diagnostyka silnika (jeśli walniety jest sam silnik a nie osprzęt)djprezes pisze:jak za pomocą tego złącza sprawdzić gdzie podziała się moc? bo ja mam tez taki problem, czy każdy mechanik bedzie umial to sprawdzic czy potrzebny jest odpowiedni sprzecior