nie wkrecaa sie na maksa bład halla
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- -pawlo111
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
nie wkrecaa sie na maksa bład halla
auto mi sie wkreca do 5000obr i oddcinka czy to gaz czy bedzyna. Silnik 2.0 2e
zaczelo sie to poo zalozeniu lpg.
wyskakuje błąd czujnika halla g40 - sygnał poza zakresem tolerancji
jak mi go skasowal znajomy to się wkręcał normalnie do oporu ale po ponownym zapaleniu silnika błald znowu wyskakuje...
zaczelo sie to poo zalozeniu lpg.
wyskakuje błąd czujnika halla g40 - sygnał poza zakresem tolerancji
jak mi go skasowal znajomy to się wkręcał normalnie do oporu ale po ponownym zapaleniu silnika błald znowu wyskakuje...
- Paweł Marek
- V.I.P.
witam.podepne sie pod temat bo mam ten sam problem.wymienialem rozrzad,ustawilem wszystko idealnie na znaki,kumpel skasowal mi blad halla i gdy ruszylem na przejazdzke to problem wrocil i znowu odcina przy 5000 obr.dodam ze nie mam u siebie lpg.wydaje mi sie ze musze pokrecic teraz aparatem zaplonowym i ustawic zaplon na lampe.mam racje?dzieki z gory za pomoc.
[b]Mój Czarnuch:[/b]SPRZEDANY
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=163570
- Paweł Marek
- V.I.P.
paulo22, chodzi o halla w aparacie zapłnowym? A czemu go nie wymienisz po prostu?
Nic na lampe w tym silniku nie ustawisz. Tu jest czujnik obrotów wału i czujnik halla w aparacie, tylko komputerowo moża wyprzedzenie zmienić
Nic na lampe w tym silniku nie ustawisz. Tu jest czujnik obrotów wału i czujnik halla w aparacie, tylko komputerowo moża wyprzedzenie zmienić
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
ADY ma czujnik halla w aparacie zapłonowym, oraz czujnik obrotów wału korbowego, który również działa na zasadzie efektu Halla. Bez tego pierwszego sprawnego auto pojedzie w trybie awaryjnym (pewnie tak jest u ciebie), bez tego drugiego sprawnego nie zapali
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.
raczej zepsuty, dość częsta awaria halla w aparacie że przestaje działać po rozgrzaniu. Nie siedzę w temacie na tyle żeby wiedzieć jakie duże nieprawidłowe obrócenie aparatu mogłoby spowodować pojawianie się takiego błędu, może ktoś inny się wypowie
- Paweł Marek
- V.I.P.
Siemka widze ze trafilem mam ten sam problem w swoim gti 8v, tylko ze mam zegary od vr6 z takimi go kupilem na obrotomierzu kreci sie do 4500 i odcinka ale nie wyswietla sie blad jak myslicie to moze byc to samo czy zegary *#cenzura#*???
[size=134][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=3462679#3462679][color=red]X[/color][/url][/size]
- Paweł Marek
- V.I.P.
odnowie temacik poniewaz wymienilem wczoraj czujnik halla(aparat zaznaczylem i zlozylem tak jak byl),odpalilem i gdy sie nagrzal sprawdzilem do ilu obr sie kreci.zakrecil do ok 6700 po czym ruszylem w droge ale gdy juz wyjechalem to na kazdym biegu znowu odcina przy 5000.kasuje blad i ciagle jest to samo.wyskakuje blad 00515 halla g40 poza zakresem tolerancji(dodam ze czujnik jest nowy boscha).mam jeszcze 2 bledy: jeden to cos z ABS-em(jakies zawory chyba) a drugi to uszkodzona tasma poduszki kierowcy.co mam zrobic zeby normalnie chodzil?kola mam 9" ale wczesniej normalnie na nich jezdzil.prosze o pomoc
[b]Mój Czarnuch:[/b]SPRZEDANY
- -pawlo111
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a ja dodam ciekawe spostrzeżenie
Odpalam autko i kręci się do 5000obr i odcinka. I robie tak: na zapalonym silniku szybko gasze i odpalam tak że nawet światła nie zgasną. I wiecie co? problem znika. Kreci sie na maxa
Co za jaja?
Odpalam autko i kręci się do 5000obr i odcinka. I robie tak: na zapalonym silniku szybko gasze i odpalam tak że nawet światła nie zgasną. I wiecie co? problem znika. Kreci sie na maxa
Co za jaja?
mkII GTI 112ps
mkII GTI 107ps
mkII GTD 82ps
b4 2.6 V6 150ps
Ibiza 6K Cupra 150ps
ibiza 6K2 TDI 150ps
corrado ABF 150ps
A3 TDI 110+
toledo 2 TDI 90+++
MKII GT
mkII GTI 107ps