Pomoc w wyborze radia GOLF IV.
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Pomoc w wyborze radia GOLF IV.
Witam.
Jakiś czas temu ,będzie już pewnie ze 2 lata, pytałem was o wybór sprzętu audio.
Posłuchałem waszych rad i nie żałuje,jeszcze raz dzięki.
Zestaw głośnikowy 2-drożny PowerBass S-6C
Wzmacniacz CarPower + PowerBass S10P BassBox
Subwoofer 25 cm z obudową wentylowaną 35 litrów (MDF)
Zmieniłem autko z Mk3 na Mk4.
Sprzęt audio został jednak sprzedałem radio z Mk3.
W tej chwili w moim Mk4 sędzi seria głośniki przód, tył w drzwiach, radio gamma.
Zabieram sie właśnie za wygłuszenie i montaż mojego sprzętu.
I tu znowu potrzebuje waszej pomocy,ponieważ mam ok 2000zł i muszę kupić dobre radio.
Moje wymagania to żeby radyjko dobrze grało ,schludnie wyglądało ,a przede wszystkim żeby pasowało pod względem stylistycznym do wnętrza Mk4 tzn. czerwone podświetlenie przycisków i niebieski ekran albo coś w tym stylu. Może jakieś z DVD??
A tak na marginesie może kupić jakieś gorsze radio i coś wymienić z mojego sprzętu?
Z góry dzięki za pomoc.
Jakiś czas temu ,będzie już pewnie ze 2 lata, pytałem was o wybór sprzętu audio.
Posłuchałem waszych rad i nie żałuje,jeszcze raz dzięki.
Zestaw głośnikowy 2-drożny PowerBass S-6C
Wzmacniacz CarPower + PowerBass S10P BassBox
Subwoofer 25 cm z obudową wentylowaną 35 litrów (MDF)
Zmieniłem autko z Mk3 na Mk4.
Sprzęt audio został jednak sprzedałem radio z Mk3.
W tej chwili w moim Mk4 sędzi seria głośniki przód, tył w drzwiach, radio gamma.
Zabieram sie właśnie za wygłuszenie i montaż mojego sprzętu.
I tu znowu potrzebuje waszej pomocy,ponieważ mam ok 2000zł i muszę kupić dobre radio.
Moje wymagania to żeby radyjko dobrze grało ,schludnie wyglądało ,a przede wszystkim żeby pasowało pod względem stylistycznym do wnętrza Mk4 tzn. czerwone podświetlenie przycisków i niebieski ekran albo coś w tym stylu. Może jakieś z DVD??
A tak na marginesie może kupić jakieś gorsze radio i coś wymienić z mojego sprzętu?
Z góry dzięki za pomoc.
TDi 205Km410Nm viewtopic.php?f=&t=177928" onclick="window.open(this.href);return false;
R36 320Km403Nm viewtopic.php?f=&t=394736" onclick="window.open(this.href);return false;
Mk1 viewtopic.php?f=&t=362930" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
"a przede wszystkim żeby pasowało pod względem stylistycznym do wnętrza Mk4" ... i tu pies prawie pogrzebany (mocne zawężenie potecjalnie dobrych radii do kupna przez Ciebie) ... napisz czym musi sie wyróżniać radio (przykładowo: odczyt mp3 ,czy tylko WAV itp.) oraz walory dźwiękowe preferowane (NO DVD... po prostu DVD nadajniki "nie grają")). 2k na radio czy 2k na głuszenie + radio ? ... "dobrze grało" to sprawa bardzo względna
Kupić b.dobre radio , a w przyszłości wzmak
Kupić b.dobre radio , a w przyszłości wzmak
Ostatnio zmieniony wt lip 08, 2008 13:24 przez Cookiemonster, łącznie zmieniany 3 razy.
Kłamca z dwumetrowymnosem !
Radio nie musi czytać Mp3 wystarczy zwykle CD ale jeśli będzie Mp3 to nie zaszkodzi
Mam przeznaczone 2k zł na samo radio głuszenie to już oddzielna sprawa.
No niestety wiem ze to podświetlenie zawęża pole wyboru ale nie chce robić z samochodu choinki która świeci na 100 rożnych kolorów. Ale jeśli coś mnie przekona do jakiegoś konkretnego modelu to jestem w stanie przymknąć oko jeśli radio będzie miało inny kolor podświetlenia.
A muzyka jakiej słucham to głównie rap choć zdarzają sie jakieś popowe kawałki
Mam przeznaczone 2k zł na samo radio głuszenie to już oddzielna sprawa.
No niestety wiem ze to podświetlenie zawęża pole wyboru ale nie chce robić z samochodu choinki która świeci na 100 rożnych kolorów. Ale jeśli coś mnie przekona do jakiegoś konkretnego modelu to jestem w stanie przymknąć oko jeśli radio będzie miało inny kolor podświetlenia.
A muzyka jakiej słucham to głównie rap choć zdarzają sie jakieś popowe kawałki
Ostatnio zmieniony wt lip 08, 2008 14:56 przez uksz, łącznie zmieniany 1 raz.
TDi 205Km410Nm viewtopic.php?f=&t=177928" onclick="window.open(this.href);return false;
R36 320Km403Nm viewtopic.php?f=&t=394736" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Gadatliwa bestia
W tej cenie mozna kupić radio (jak słusznie zasugerował kiedyś Mod) takie , które będzie aż tak dobre że uwypukli ci wszystkie mankamenty reszty sprzętu (napewno wzmaka , ale także głośników po wymianie wzmaka na klasę "Hi-end" ... niestety/stety). Budżet , którym dysponujesz na extra (proporcjonalnie do reszty po wymianie wzmaka) radio jest za duży , więc można kilka "stówaczów" odłożyć już na wzmak 4-kanał.
Radia ....jeśli nówka :Clarion 788 ; używka : 9255exl ADDZEST CLARION - w tym wypadku warto(~1k) , ale trzeba by było się przyłożyć do odpowiedniej aplikacji (wzmak ,głośniki(tweeter !!),RCA,kable głośnikowe ...inne), kolor podświetlacza "olej"...moja sugestia
p.s. nawet nie wiemy czy ten CP zasila Ci cały system(czterokanałówka) ?
p.s.2 temat powinien brzmieć : " jak rozsądnie wydać pieniądze , aby była znacząca poprawa w odbiorze całego sytemu".
Radia ....jeśli nówka :Clarion 788 ; używka : 9255exl ADDZEST CLARION - w tym wypadku warto(~1k) , ale trzeba by było się przyłożyć do odpowiedniej aplikacji (wzmak ,głośniki(tweeter !!),RCA,kable głośnikowe ...inne), kolor podświetlacza "olej"...moja sugestia
p.s. nawet nie wiemy czy ten CP zasila Ci cały system(czterokanałówka) ?
p.s.2 temat powinien brzmieć : " jak rozsądnie wydać pieniądze , aby była znacząca poprawa w odbiorze całego sytemu".
Ostatnio zmieniony wt lip 08, 2008 15:31 przez Cookiemonster, łącznie zmieniany 3 razy.
Kłamca z dwumetrowymnosem !
- Kubus20
- VW Baron
- Kontakt:
Do zmiany przede wszystkim wzmacniacz na taki, który zasili odpowiednio głosniki w przednich drzwiach i suba, którego masz.
Możesz spokojnie odłożyć okolice 1000zł na wzmacniacz.
W granicach 1000zł kupisz już porządnie grające radio. Ostatnio strasznie polecany jest Clarion 778/788, ale sprawdź zy pasuje Ci jego nieco kontrowersyjny design.
Teraz wzmak. Taki który przyniesie poprawę brzmienia systemu i pogoni solidnie subika. Oczywiście trzeba go też dopasować do głośników i muzyki, którą słuchasz.
Z nowych propozycja to U.S. Amps XT-800.4(ok. 800zł), albo mocniejszy XT-1600.4. Tutaj byłoby juz przyszłościowo, bo jest sporo mocniejszy.
Jeśli wzmacniacz może byc używany, to można już kombinować na wiele różnych stron.
BTW. Uważam, że radia w stylu Addzest do takiej muzyki nie jest potrzebne. Chyba, że gusta się zmienią...
Możesz spokojnie odłożyć okolice 1000zł na wzmacniacz.
W granicach 1000zł kupisz już porządnie grające radio. Ostatnio strasznie polecany jest Clarion 778/788, ale sprawdź zy pasuje Ci jego nieco kontrowersyjny design.
Teraz wzmak. Taki który przyniesie poprawę brzmienia systemu i pogoni solidnie subika. Oczywiście trzeba go też dopasować do głośników i muzyki, którą słuchasz.
Z nowych propozycja to U.S. Amps XT-800.4(ok. 800zł), albo mocniejszy XT-1600.4. Tutaj byłoby juz przyszłościowo, bo jest sporo mocniejszy.
Jeśli wzmacniacz może byc używany, to można już kombinować na wiele różnych stron.
BTW. Uważam, że radia w stylu Addzest do takiej muzyki nie jest potrzebne. Chyba, że gusta się zmienią...
Czytałem właśnie trochę na forum i widziałem ze sporo osób poleca CLARION DXZ 788 RUSB i powiem szczerze ze średnio mi sie podoba , ale jak ma dobrze grac to czemu nie.
Czyli ogólnie wszystko mam wymienić na nowe,kupić 4-kanałowy wzmacniacz i podłączyć pod głośniki z przodu i sub'a. A głośniki wymieniać na ??
Z kasa to jest tak ze wole trochę poczekać i kupić coś dobrego.Więc czekam na wasze rady, propozycje.
Wolałbym rzeczy nowe ,a z tego względu że mogę sobie wziąć fakturę i odpisać 22% od podatku No i zawsze nowe to nowe,gwarancja i te sprawy
Czyli ogólnie wszystko mam wymienić na nowe,kupić 4-kanałowy wzmacniacz i podłączyć pod głośniki z przodu i sub'a. A głośniki wymieniać na ??
Z kasa to jest tak ze wole trochę poczekać i kupić coś dobrego.Więc czekam na wasze rady, propozycje.
Wolałbym rzeczy nowe ,a z tego względu że mogę sobie wziąć fakturę i odpisać 22% od podatku No i zawsze nowe to nowe,gwarancja i te sprawy
Ostatnio zmieniony śr lip 09, 2008 21:34 przez uksz, łącznie zmieniany 1 raz.
ok dzięki a możesz mi powiedzieć na jaki koszty głośników sie przygotować.Może jakis przykład dobrego zestawu...
Długo mnie tu nie było dlatego tak późno ale lepiej późno niż wcale
Dzięki za pomoc.
Wybór co do radia padł na Clariona DXZ868RMP, gra ładnie i jestem bardzo zadowolony z zakupu.
Dzięki za pomoc.
Wybór co do radia padł na Clariona DXZ868RMP, gra ładnie i jestem bardzo zadowolony z zakupu.