Problem po wymianie licznika
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem po wymianie licznika
Witam.Zakupiłem sobie dzis nowy licznik do mojego Golfa IV.Jest to wersja sport.Oznaczenie licznika to 1J5920805,a moj stary jest z numerem 919.po podlaczeniu nowego licznika i przekreceniu stacyjki zaczeło mi cos piszczec w liczniku i po chwili przestało.zaczęła mrugac kontrolka samochodu z kluczykiem.po odpaleniu samochodu odrazu gasnie.Niestety nie posiadam pinu do licznika.prosze o pomoc.jak zamontowac ten licznik zeby dzialal??
Ostatnio zmieniony pn lip 07, 2008 23:55 przez mlody1775, łącznie zmieniany 1 raz.
-
greg
-
greg
-
greg
greg, i tak sam tego nie zrobi -potrzebny tachopro tak jak piszesz i wiedza,takie manewry nie mając wiedzy/widac to po poscie/moga doprowadzic jedynie do powaznych komplikacji z autem.
mlody1775, wiesz ze jesli cos spierniczysz za naprawe immo zapłacisz 2x wiecej niz zlecił bys warsztatowi wymiane licznika?
Polecam w piewszej kolejnosci poczytac o wymianie licznika był temat na forum,w wątku jest nawet podana tabelka jakie "szafy"z MFA stosowac zamiennie zeby wszystko pasowało.
mlody1775, wiesz ze jesli cos spierniczysz za naprawe immo zapłacisz 2x wiecej niz zlecił bys warsztatowi wymiane licznika?
Polecam w piewszej kolejnosci poczytac o wymianie licznika był temat na forum,w wątku jest nawet podana tabelka jakie "szafy"z MFA stosowac zamiennie zeby wszystko pasowało.
-
greg
wiedzę mogę przekazać - to nie problem - problem w kablu za 170zł - chyba ze ktoś pożyczy na chwilkęFahoo pisze:greg, i tak sam tego nie zrobi -potrzebny tachopro tak jak piszesz i wiedza,takie manewry nie mając wiedzy/widac to po poscie/moga doprowadzic jedynie do powaznych komplikacji z autem.
Prawda jest taka - zegarów z CAN nie polecam do auta bez CANa bo za dużo problemów ale jeśli się upierasz to się da to zrobić z tym że wg mnie jest nieopłacalne
[ Dodano: Sro Lip 09, 2008 9:07 am ]
mlody1775, mam inną propozycje - nowe zegary tak naprawdę nie mają ani MFA ani FIS czyli najprościej to przełóż tarcze do starego i będzie ok
[ Dodano: Sro Lip 09, 2008 9:08 am ]
obudowę też sie da przełożyć jeśli ci chodzi też o ringi
A więc tak Panowie,wziąłem sie za przekładanie samych tarcz i nic z tego nie wyszło ponieważ tarcze tez nie pasują bo moje stare są w całosci a z tego nowego licznika składająsie z 2 częsci-to po pierwsze.Po drugie te nowe tarcze są troszke inaczej wycięte i musiałem w niektórych miejscach wycinać na nowe otwory.Po trzecie obudowa licznika tez nie pasuje bo moja stara jest skrecana na sruby a ta nowa obudowa jest tylko na zaczepy plastikowe,tył licznik(ten plastikowy) też jest inny i nie chce pasować.tak wiec nic nie wykombinuje.hmmm.w serwisie Volkswagena zrobią mi to zeby działało??
niemlody1775 pisze:A więc tak Panowie,wziąłem sie za przekładanie samych tarcz i nic z tego nie wyszło ponieważ tarcze tez nie pasują bo moje stare są w całosci a z tego nowego licznika składająsie z 2 częsci-to po pierwsze.Po drugie te nowe tarcze są troszke inaczej wycięte i musiałem w niektórych miejscach wycinać na nowe otwory.Po trzecie obudowa licznika tez nie pasuje bo moja stara jest skrecana na sruby a ta nowa obudowa jest tylko na zaczepy plastikowe,tył licznik(ten plastikowy) też jest inny i nie chce pasować.tak wiec nic nie wykombinuje.hmmm.w serwisie Volkswagena zrobią mi to zeby działało??
[ Dodano: 11 Lip 2008 13:29 ]
tylko magicy