Gaz, spadające obroty...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

..::MASTER::..
Nowicjusz
Nowicjusz

Gaz, spadające obroty...

Post autor: ..::MASTER::.. » pn lip 07, 2008 08:32

Witam!

Mam Golfa II 1.6 benzyna/gaz na wtrysku. Kupiłem go niedawno i mam następujący problem który postaram się opisać. Poprzedni właściciel jeździł wyłącznie na gazie przez co mam zepsutą pompę paliwową. Przekonałem się o tym gdy zatankowałem benzynę i na drugi dzień miałem praktycznie pusty bak. Jednak problem nie dotyczy konkretnie tego. Pompę wymieniam dopiero jutro a przez blisko miesiąc sam jeździłem na gazie. Z początku nie było źle. Czasami musiałem zapalać po 2 razy gdyż samochód mi gasł bo obroty były niskie, ale gdy się rozgrzał było już dobrze. Przed paroma dniami jednak sytuacja się pogorszyła. Gdy redukuję bieg i przykładowo z piątki wrzucam na czwórkę przy prędkości ok 70km/h obroty spadają do 0 i silnik gaśnie. Ta sama sytuacja jest przy jeździe gdy wrzucę na luz. Co ciekawe gdy gdy jadę mniejszą prędkością i redukuję obroty też co prawda spadają, ale nie na tyle by silnik zgasł. Gdy samochód stoi w miejscu na luzie obroty są prawidłowe. Co może być tego przyczyną?

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
CSR_GTI
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: CSR_GTI » pn lip 07, 2008 09:26

chyba zauboga mieszanka gazu albo lewe powietrze Ci gdzies łapie.

ps: sprawdz weze paliwowe czy niecieknie - bo skoro paliwo Ci ucieka szybko to cos nietak

18K4F inside... RWD car :)

Awatar użytkownika
rafus
Grupa Świętokrzyska
Grupa Świętokrzyska
Kontakt:

Post autor: rafus » pn lip 07, 2008 18:10

Kurna!! mam to samo, ale wątpie zeby to było jakies lewe powietrze. Moze filtr gazu zapchany, nie wiem konkretnie co moze byc, chyba trrza jechac na jakas regulacje.

..::MASTER::..
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ..::MASTER::.. » pn lip 07, 2008 18:14

CSR_GTI pisze:chyba zauboga mieszanka gazu albo lewe powietrze Ci gdzies łapie.

ps: sprawdz weze paliwowe czy niecieknie - bo skoro paliwo Ci ucieka szybko to cos nietak
Paliwo to ucieka, ale to jak wspomniałem już wcześniej przez uszkodzoną pompę paliwową. A z gazem to zupełnie inny problem że spadają te obroty. Jutro wymienię pompę i pojeżdżę około 200km na samej benzynie. Podobno z gazem dostaje się też syf, a jak było dużo jeżdżone na nim to może być dużo brudu. Jeżdżąc na benzynie można to przepalić. Jak to nie pomoże wtedy pojadę wyregulować ten gaz.

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pn lip 07, 2008 18:24

..::MASTER::.., podaj typ silnika, albo wtrysk, albo 1,6 albo to swap

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Awatar użytkownika
guti
Mistrz KieroVWnicy
Mistrz KieroVWnicy
Kontakt:

Post autor: guti » pn lip 07, 2008 19:41

..::MASTER::.. pisze:Mam Golfa II 1.6 benzyna/gaz na wtrysku.
chyba nie bardzo :)

Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Obrazek

wielblad2
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: wielblad2 » pn lip 07, 2008 19:46

do wymiany jest filterek gazu i przy okazji jego wymiany regulacja mieszanki ok. 40pln.proponuje też sprawdzić uszczelkr pod dolotem nie zaszkodzi. :hmm: :hmm:

pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”