Popychacze

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
omlet161
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Popychacze

Post autor: omlet161 » ndz lip 06, 2008 15:46

Mam takie pytanie czy jak sie wymienia popychacze to sie je powinno wstepnie napełnic olejem? Bo u siebie wymieniłem ale po odpaleniu słychac straszny stukot jak diesel, auto pracowało ok 10 minut na wolnych obrotach ale stukot nie ustał. Czy powinienem je jeszcze raz wyciągnąć i napelnic samemu olejem czy poprostu niech troche jeszcze popracuje??

przemooo8905
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: Popychacze

Post autor: przemooo8905 » ndz lip 06, 2008 16:32

omlet161 pisze:Mam takie pytanie czy jak sie wymienia popychacze to sie je powinno wstepnie napełnic olejem? Bo u siebie wymieniłem ale po odpaleniu słychac straszny stukot jak diesel, auto pracowało ok 10 minut na wolnych obrotach ale stukot nie ustał. Czy powinienem je jeszcze raz wyciągnąć i napelnic samemu olejem czy poprostu niech troche jeszcze popracuje??

nowe popychacze ze sklepu sa juz napwlnione olejem(chyba ze kupiles jakiejs najgorszej firmy) zapal go i niech chodzi to sie unormuje samo.

Awatar użytkownika
CSR_GTI
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: CSR_GTI » ndz lip 06, 2008 16:35

omlet161 pisze:Mam takie pytanie czy jak sie wymienia popychacze to sie je powinno wstepnie napełnic olejem? Bo u siebie wymieniłem ale po odpaleniu słychac straszny stukot jak diesel, auto pracowało ok 10 minut na wolnych obrotach ale stukot nie ustał. Czy powinienem je jeszcze raz wyciągnąć i napelnic samemu olejem czy poprostu niech troche jeszcze popracuje??
po wymianie popychaczy odrazu odpaliłeś?

18K4F inside... RWD car :)

przemooo8905
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: przemooo8905 » ndz lip 06, 2008 16:43

CSR_GTI pisze:
po wymianie popychaczy odrazu odpaliłeś?

odrazu to chyba nie mopgl odpalic bo zanim ustawil rozrzad, zanim wyczyscil czapke i zalozyl nowa uszczelke i przykrecil to min 30minut minelo, wiec raczej zawory nie przywalily w tloki.
Ostatnio zmieniony ndz lip 06, 2008 16:44 przez przemooo8905, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
omlet161
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: omlet161 » ndz lip 06, 2008 17:39

Znaczy ze pierwszym razem były napelnione, ale po ich wymianie okazało sie ze mam jeszcze uszczelke pod glosicą do wymiany wiec wyjołem je i po zlorzenio wszystkiego teraz klepią. Wszystko mam zlorzone dobrze na 100% i tak mysle co teraz z tymi popychaczami zroić moze nalać a nie strzykawką z igłą troche oleju?? Czy raczej taka operacja nie jest możliwa??

przemooo8905
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: przemooo8905 » ndz lip 06, 2008 17:52

omlet161 pisze:Znaczy ze pierwszym razem były napelnione, ale po ich wymianie okazało sie ze mam jeszcze uszczelke pod glosicą do wymiany wiec wyjołem je i po zlorzenio wszystkiego teraz klepią. Wszystko mam zlorzone dobrze na 100% i tak mysle co teraz z tymi popychaczami zroić moze nalać a nie strzykawką z igłą troche oleju?? Czy raczej taka operacja nie jest możliwa??

z ta igla i strzykawka to bezcelowe jest bo pompa tam tak leje olejem ze powinny sie same napelnic, jak chcesz to powyjmij je i wcisnij ten cycek i zanurz w cieplym oleju go i pusc i tak pare razy zrob z kazdym zeby sie olejem napelnily i pozakladaj i zobacz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”