Witam serdecznie,
mam taki problem:
Mój VW Golf III , 1,4 benzyna szarpie przy mocniejszym przyśpieszaniu. Dzieje się to tylko przez pierwsze 30 km jazdy (czyli jak jest jeszcze nie rozgrzany) potem problem ustaje i wszystko jest OK. Szarpanie najczęściej występuje kiedy mam na obrotomierzu pomiędzy 2000-2500 obrotów. Najgorzej jest codziennie rano.
Mój brat miał podobny problem w corroli i powiedział mi, że to prawdopodobnie wina kabli wysokiego napięcia. Czy to może być to? Kable wyglądają bardzo dobrze. A problem występuje także gdy noc była sucha i ciepła.
Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Aha, sonda lambda jest Ok. Była sprawdzana przez mechanika. Silniczek pracuje super, nic nie puka nie trzeszczy, jedyna wada to te szarpanie na nie rozgrzanym silniku.
Szarpie przy przyśpieszaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Szarpie przy przyśpieszaniu
Ostatnio zmieniony ndz lip 06, 2008 12:04 przez Kaniac, łącznie zmieniany 1 raz.
była sprawdzana miernikiem, niestety mechanik miał wtedy popsuty komputer.kamilos33 pisze:no u mnie jest to wlasnie sonda lambda, ale jeszcze pytanie jak on ja sprawdzil, czy byl golf podpiety pod kompa?
[ Dodano: 06 Lip 2008 12:04 ]
i problem mam dokladnie taki sam
[ Dodano: 07 Lip 2008 22:56 ]
Dobra byłem u mechanika i podłączył pod komputer. Wykryło błąd sondy laba i naprawiło ten błąd od razu. Przy czym problem nie zniknął. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być??? Za tydzień oddaje samochód do mechanika niech z nim walczy (on nie wie sam co to może być).
Aha mówi, że to na pewno nie elektryka.
Ostatnio zmieniony pn lip 07, 2008 22:57 przez Kaniac, łącznie zmieniany 1 raz.