Szarpie przy przyśpieszaniu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Kaniac
Nowicjusz
Nowicjusz

Szarpie przy przyśpieszaniu

Post autor: Kaniac » ndz lip 06, 2008 12:02

Witam serdecznie,
mam taki problem:
Mój VW Golf III , 1,4 benzyna szarpie przy mocniejszym przyśpieszaniu. Dzieje się to tylko przez pierwsze 30 km jazdy (czyli jak jest jeszcze nie rozgrzany) potem problem ustaje i wszystko jest OK. Szarpanie najczęściej występuje kiedy mam na obrotomierzu pomiędzy 2000-2500 obrotów. Najgorzej jest codziennie rano.
Mój brat miał podobny problem w corroli i powiedział mi, że to prawdopodobnie wina kabli wysokiego napięcia. Czy to może być to? Kable wyglądają bardzo dobrze. A problem występuje także gdy noc była sucha i ciepła.
Bardzo proszę o pomoc. Z góry dziękuje i pozdrawiam.
Aha, sonda lambda jest Ok. Była sprawdzana przez mechanika. Silniczek pracuje super, nic nie puka nie trzeszczy, jedyna wada to te szarpanie na nie rozgrzanym silniku.
Ostatnio zmieniony ndz lip 06, 2008 12:04 przez Kaniac, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kamilos33
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kamilos33 » ndz lip 06, 2008 12:04

no u mnie jest to wlasnie sonda lambda, ale jeszcze pytanie jak on ja sprawdzil, czy byl golf podpiety pod kompa?

[ Dodano: 06 Lip 2008 12:04 ]
i problem mam dokladnie taki sam

WWW --> http://www.lokaauto.pl

Kaniac
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: Kaniac » ndz lip 06, 2008 12:05

kamilos33 pisze:no u mnie jest to wlasnie sonda lambda, ale jeszcze pytanie jak on ja sprawdzil, czy byl golf podpiety pod kompa?

[ Dodano: 06 Lip 2008 12:04 ]
i problem mam dokladnie taki sam
była sprawdzana miernikiem, niestety mechanik miał wtedy popsuty komputer.

[ Dodano: 07 Lip 2008 22:56 ]
Dobra byłem u mechanika i podłączył pod komputer. Wykryło błąd sondy laba i naprawiło ten błąd od razu. Przy czym problem nie zniknął. Ma ktoś jakiś pomysł co to może być??? Za tydzień oddaje samochód do mechanika niech z nim walczy (on nie wie sam co to może być).
Aha mówi, że to na pewno nie elektryka.
Ostatnio zmieniony pn lip 07, 2008 22:57 przez Kaniac, łącznie zmieniany 1 raz.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”