Witam.
Poruszałem już mój problem na forum.
Pisze jeszcze raz:
kupiłem golfa vr6 z 1992 roku,auto ma instalację gazową LANDI RENZO.
Kupiłem go w takim stanie:na gazie chodzi i moc ma ale gaśnie na biegu jałowym na benzynie gaśnie.
Poprzedni właściciel mówił że jest walnięta LAMBA.kupiłem mu nową lambdę i auto nadal gaśnie.
ostatnio pojechałem autem na kompa,gościu pokasował błędy na kompie I WYSZŁO ŻE JEST STRZELONY PRZEPŁYWOMIERZ, po wykasowaniu błędów na benzynie nie umiałem wyjechać już z warsztatu (dojechałem na gazie ).kupiłem nowy przepływomierz i założyłem ale niestety auto zaraz po uruchomieniu silnika traci obroty i gaśnie.zero poprawy.brak mi już sił.co może być?
po włożeniu nowego przepływomierza powinien iść.
Dodam jeszcze że jak przekręcę kluczyk w stacyjce(ale nie uruchamiając rozrusznika)słychać jakby coś buczało w przepustnicy(tak jak transformator) do minuty czasu dźwięk ginie.
dopóki gość nie pokasował błędów na kompie auto jakotako chodziło ale potem juz kaplica.
Po odpaleniu auto robi buuu buu bu u i echo.
Pomocy.
PROSZE KOGOŚ KTO MA VR6 Żeby mi posłał fotki spod maski zwłaszcza od strony kolektora wydechowego.
POzdrawiam wzystkich i czekam na pomoc[/b]
MAM PROBLEM Z GOLFEM VR6-jestem zrezygnowany
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
tak samo na zimnym i ciepłym silniku,gdyby rozrząd przeskoczył słyszałbym to bo przecież VR ma łańcuchy,napisze tyle że auto na walniętym przepływomierzu zajechało o własnych siłach na kompa tyle że gasło na wolnym biegu.
PROSZE KOGOŚ KTO MA VR6 Żeby mi posłał fotki spod maski zwłaszcza od strony kolektora wydechowego.
POzdrawiam wzystkich i czekam na pomoc.
Gdzie w VR6 jest silniczek krokowy????
i co może być z przepustnicą która dziwnie buczy gdy przekręcę kluczyk??(nawet z tym buczeniem silnik palił.
jak sprawdzić czy jest walnięty czujnik hallotronowy (w garażu)?
czy ktoś ma opis do skrzynki bezpieczników i przekaźników do golfa VR6?????
jak dostać się do pompki paliwa???bo pod tylną kanpą nie ma dekla???
POZDRAWIAM I CZEKAM NA POMOC
POzdrawiam wzystkich i czekam na pomoc.
Gdzie w VR6 jest silniczek krokowy????
i co może być z przepustnicą która dziwnie buczy gdy przekręcę kluczyk??(nawet z tym buczeniem silnik palił.
jak sprawdzić czy jest walnięty czujnik hallotronowy (w garażu)?
czy ktoś ma opis do skrzynki bezpieczników i przekaźników do golfa VR6?????
jak dostać się do pompki paliwa???bo pod tylną kanpą nie ma dekla???
POZDRAWIAM I CZEKAM NA POMOC