Sporadyczny błąd immobilajzera, od czego??

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Sporadyczny błąd immobilajzera, od czego??

Post autor: PinkFloyd » sob lip 05, 2008 23:10

Od jakiegos czasu w MK IV mam sporadyczny błąd immobilajzera. Pojawia sie tak co klika dni. Np jade odpala od dotkniecia. Gasze autko po czasie odpalam i po 1 sekundzie gasnie ponownie przekrecam i pali od strzała. Potem kilka dni spokój i znów sporadycznie gasnie i ponownie odpala od strzała. Pojawia sie tak co ok 30 odpaleń autka- wiec bardzo zadko, vag wtedy pokazuje blokowanie immobilajzera. Zastanawiam sie dlaczego, podmieniłem kluczyki 3 dni ok i dzisiaj znów raz zgasł na 1 sekunde, ale potem cały czas dobrze. Pojechałem do kolegi elektryka ale wtedy mimo ze z 30 razy odpalałem palił za kazdym razem. Moze ktoś wie co moze byz przyczyną??
MYślałem zeby zdjac plastiki wokół kierownicy, moze ktos wie jaka śruba jest w zaznaczonym strzałką otworze na zdjeciu- bo nie moge jej zobaczyc, pozatym wystarczy tylko je wykrecic, czy jest jeszcze jakis patent na zdjecie plastików wokól kierownicy?? mam zamiar sprawdzic antene immo.

Obrazek

Awatar użytkownika
Fahoo
TDI Power
TDI Power
Kontakt:

Post autor: Fahoo » sob lip 05, 2008 23:44

trzeba sprawdzic połączenia pod tymi plastikami
pierscien itp
wymieniłes klucze wiec transpondery są raczej ok to coś w aucie

https://www.facebook.com/fahoo.jedker
Kupię klape tył Golf IV/Bora Variant PW

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » sob lip 05, 2008 23:49

Fahoo pisze:trzeba sprawdzic połączenia pod tymi plastikami
pierscien itp
wymieniłes klucze wiec transpondery są raczej ok to coś w aucie
Czyli mam rozumiec ze sprawdzic połączenie anteny do immo??? Bo u mnie immo jest w zegarach.

A jak odłacze wtyczke od anteny celem wyczyszczenia wtyku http://www.allegro.pl/item388146043_pet ... k4760.html czy potem nie bedzie problemu z odpaleniem auta???
Ostatnio zmieniony ndz lip 06, 2008 00:04 przez PinkFloyd, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Fahoo
TDI Power
TDI Power
Kontakt:

Post autor: Fahoo » ndz lip 06, 2008 12:22

pewnie bedzie błąd po odłaczeniu anteny i przekrenceniu kluczyka
i trzeba bedzie skasowac go
sory ale nie robiłem jeszcze immo w tym aucie wiec przychodzi mi tylko do głowy sprawdzenie połączeń i sprawdzenie poprawnosci montazu pierscienie tego przy stacyjce

Awatar użytkownika
cinek2004
"

Post autor: cinek2004 » ndz lip 06, 2008 13:26

PinkFloyd, tam siedzi gwiazdka.
W ten sposob zdejmiesz gorna czesc. Jak bedziesz chcial sciagnac jeszcze dol, to sa 2 gwiazdki jeszcze pod kolem kierownicy, jak je odpowiednio obrocisz to powinno Ci sie udac je odkrecic. Jest jeszcze chyba torx na dole obudowy.

Awatar użytkownika
PinkFloyd
Lord GTI
Lord GTI

Post autor: PinkFloyd » ndz lip 06, 2008 13:50

Czy ktoś ma nr katalogowy anteny immo do MK IV z 99r?? Dzieki :pub:

[ Dodano: Nie 06 Lip, 2008 ]
Fahoo pisze:pewnie bedzie błąd po odłaczeniu anteny i przekrenceniu kluczyka
i trzeba bedzie skasowac go
sory ale nie robiłem jeszcze immo w tym aucie wiec przychodzi mi tylko do głowy sprawdzenie połączeń i sprawdzenie poprawnosci montazu pierscienie tego przy stacyjce
Chodzi mi czy jak odepne wtyczke od anteny bez przekrecania stacyjki i ponownie ja podłącze po przeczyszczenia styków czy pojawi sie błąd i bez problemu potem odpalę???

Awatar użytkownika
Fahoo
TDI Power
TDI Power
Kontakt:

Post autor: Fahoo » ndz lip 06, 2008 13:58

raczej nie zapisze bo nie bedzie robił autodiagnozy"brak zapłonu" ale jeśli nawet zapisze, to uzywając odpowiedniego klucza odpalisz auto z zapisanym błędzie w epromie ECU

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”