Duze spalanie w 1.6 SR
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Duze spalanie w 1.6 SR
szukałem (prawdopodobnie źle) posiadam czwóreczke 1.6 i wozik pali mi zajeeebiście dużo ok 12-14l na setke. . . koszmar !!! co może być tego przyczyną. . . . . . bądź gdzie ewentualnie z tym podjechać {OTWOCK} okolice WA-WY
Ostatnio zmieniony pt lip 04, 2008 22:43 przez jocker_pl, łącznie zmieniany 1 raz.
zrob diagnostyke to po pierwsze
bez diagnostyki looknij w pierwszej kolejnosci czy kabel od lambdy sie nie urwał to tak na początek
Poza tym nic nie wspomniałes o pracy twego motoru czy jest normalna? czy czuc paliwem? jak z obrotami?
czy wymieniałes filtry?świece?kable WN?
no i na jakich odcinkach eksploatujesz auti i przy ilu RPM zmieniasz biegi jaki masz styl jazdy?
bez diagnostyki looknij w pierwszej kolejnosci czy kabel od lambdy sie nie urwał to tak na początek
Poza tym nic nie wspomniałes o pracy twego motoru czy jest normalna? czy czuc paliwem? jak z obrotami?
czy wymieniałes filtry?świece?kable WN?
no i na jakich odcinkach eksploatujesz auti i przy ilu RPM zmieniasz biegi jaki masz styl jazdy?
Ostatnio zmieniony pt lip 04, 2008 20:45 przez Fahoo, łącznie zmieniany 1 raz.
paliwem z wyechu rzeczywiście czuć . . .obroty raczej w normie ciut mnie niż 9tys . . . świec nie wymieniałem myśle że to nie tego wina... generalnie po mieście a pomykam bardzo łagodnie nie pozyżej 30tys i zmiana
ps.przy zmianie np z 1 na 2 czuć lekkie przydłąwienie niejest to płynne przejście biegu na wyższy
ps.przy zmianie np z 1 na 2 czuć lekkie przydłąwienie niejest to płynne przejście biegu na wyższy
Ostatnio zmieniony pt lip 04, 2008 21:30 przez jocker_pl, łącznie zmieniany 1 raz.
- 18damian18
- Mały gagatek
- Kontakt:
a ty z googli nie kozystasz?
Witamy na stronach firmy AUTO-MET.
Firma istnieje na rynku od 1994 roku. Swiadczymy usługi motoryzacyjne w zakresie elektroniki samochodowej i szeroko pojętej diagnostyki komputerowej oraz elektroniki użytkowej. Realizujemy również indywidualne zlecenia nietypowych rozwiązań i napraw. Na naszych dalszych stronach znajdą Państwo informację na temat zakresu prowadzonych usług. Firma jest czynna w godz. 9-19 i znajduje się w Ząbkach koło Warszawy.
AUTO-MET
Lipowa 3
05-091 Ząbki
Warszawa
Tel.kom. +48 604-333-604
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ele ... otwock&lr=
Witamy na stronach firmy AUTO-MET.
Firma istnieje na rynku od 1994 roku. Swiadczymy usługi motoryzacyjne w zakresie elektroniki samochodowej i szeroko pojętej diagnostyki komputerowej oraz elektroniki użytkowej. Realizujemy również indywidualne zlecenia nietypowych rozwiązań i napraw. Na naszych dalszych stronach znajdą Państwo informację na temat zakresu prowadzonych usług. Firma jest czynna w godz. 9-19 i znajduje się w Ząbkach koło Warszawy.
AUTO-MET
Lipowa 3
05-091 Ząbki
Warszawa
Tel.kom. +48 604-333-604
http://www.google.pl/search?hl=pl&q=ele ... otwock&lr=