GASNIE PO ODPALENIU

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Tomeleon

GASNIE PO ODPALENIU

Post autor: Tomeleon » ndz paź 23, 2005 13:59

MK4 1.9 TDI gasnie od razu po odpaleniu :grrr: W zegarach pulsuje dioda: klucz w obrysie samochodu. Wczesniej raz sie tak stalo i po chwili odpalal, teraz wcale....
Panowie co to moze byc, immobiliser??? Jak to fiksnac???
pzdrw

DZIEKI,

TOMELEON

adamo_g

Post autor: adamo_g » pn paź 24, 2005 20:19

Mam podobny problem.....

Mam Golfa III 1,6 AEA i po odpaleniu chodzi około 1s i gaśnie tak jakby go coś odcinało. Z tego co się dowiedziałem to chyba immobiliser. Posiadam interfejs obdII i podłączyłem go do gniazda. Wyskoczył mi błąd 17978 - wtedy jeszcze od czasu do czasu odpalał. Teraz nie chce już zaskoczyć (po 1s gaśnie). Chciałem teraz drugi raz podłączyć się do gniazda i vag nie widzi kompa w samochodzie ponawia próby i nic.

Pomóżcie, może ktoś coś wie na ten temat. Czy to jest immobiliser i dlaczego teraz nie mogę podłączyć się do kompa. A i jeszcze jedno słyszałem że jeśli immobiliser to trzeba go przeprogramować - może ktoś wie jak się programuje immobiliser co jest potrzebne.
Dzięki

Awatar użytkownika
briano
Kozak
Kozak
Kontakt:

Re: GASNIE PO ODPALENIU

Post autor: briano » pn paź 24, 2005 20:22

Tak to raczej będzie immo

Zobacz co teraz sprzedaje: http://moto.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=140917 !!!

Tomeleon

zrobione!!!!

Post autor: Tomeleon » wt paź 25, 2005 00:33

Bylem u dealera i powiedzial, ze jest to blad komunikacji klucz-czujnik przy stacyjce a immobiliser. Podlaczyl pod komputer i stwierdzil, ze byly jakies bledy w systemie, wyczyscil, nic nie skasowal. :okej:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”