cześć mam taki problem chciałbym wiedzieć jakie są objawy padniętego czujnika położenia przepustnicy tzn w moim aucie jest tak ze po odpaleniu auta ma jakieś powiedzmy 400-600 obr.i delikatnie falują czasami może sie wzrastać o 3000tys i sie zawiesić a po odłączeniu kostki z czujnika położeni przepustnicy wszystko wraca do normy auto ma zawsze te 800-1000obr nic nie faluje jest wszystko ok. czy te objawy to na pewno wina czujnika położenia przepustnicy czy winna leży gdzieś indziej a auto to golf III 1.8 GT typ silnika ABS
[ Dodano: 03 Lip 2008 19:28 ]
pomocy plis bo nie wiem co mam robić a to nie jazda jest takim autem
obiawy walnietego czujnika połozenia przepustnicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
obiawy walnietego czujnika połozenia przepustnicy
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
-
- Mały gagatek
- duzy_przemo
- Gadatliwa bestia
[ Dodano: 09 Lip 2008 22:59 ]
[ Dodano: 10 Lip 2008 18:57 ]
sprawdzałem tak jak mówiłeś na odłączonym tps-ie i włączonym zapłonie silniczek krokowy załącza sie i powraca do swego dawnego położenia to już jest chyba wina czujnika albo tak jak u ciebie kabli tylko jak je dokładnie sprawdzić ?
duzy_przemo pisze:Zobacz też czy po odłączeniu TPS silnik krokowy wraca na swoje podstawowe ustawienie.
Jeśli się zawiesza lub ni się nie dzieje możliwe że jest do wymiany.
[ Dodano: 10 Lip 2008 18:57 ]
sprawdzałem tak jak mówiłeś na odłączonym tps-ie i włączonym zapłonie silniczek krokowy załącza sie i powraca do swego dawnego położenia to już jest chyba wina czujnika albo tak jak u ciebie kabli tylko jak je dokładnie sprawdzić ?
Ostatnio zmieniony czw lip 10, 2008 19:38 przez psiakuu, łącznie zmieniany 3 razy.