Grzeja sie zprzodu tarcze
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Karcz3
- Very Important Driver
- Auto: Vw caddy mk1
- Silnik: 1.8
- Kontakt:
Grzeja sie zprzodu tarcze
podczas jazdy strasznie grzeja mi sie tarcze w przednich kolach. chce dodac ze hamulce szczeki odbijaja i nie sa zacisniete na tarczy. tarcze sa tak goroce ze oparzyc sie nimi mozna. jaki powod jest ze pomomo ze hamulce nie blokuja tarcze sie nagrzewaja
Vw golf 3 1.9tdi.-byl... vw caddy mk1 1.6d jest(rozłożony na czynniki pierwsze)-reanimacja
Mam ten sam problem z grzejącymi się tarczami - nowe tarcze i klocki. Czy cylinderek powinien chodzić tak że ręką można go wcisnąć bo zastanawiam się na przeczyszczeniem i wymianą uszczelek w tłoczkach.kristo pisze:Jeżeli tłoczki odbijają to ok. A tarcze zawsze będą gorące.
No chyba, że tarcza jest krzywa.
cylinderka się ręką niepowinno dać wcisnąć bo nawet jak się wymienia klocki to przecież po zdjęciu klocków trzeba go wcisnąć żeby nowe weszły i nigdy ręką tego nierobiłem bo się poprostu niedało
Mój Były mk3 na VENTO FRONCIE
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102145&postdays=0&postorder=asc&start=0
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=102145&postdays=0&postorder=asc&start=0
- CSR_GTI
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
ja tam wciskam małą brechą zanim go zdejme do konca (lepiej zdjąc i potem sie odrazu tylko zakłąda). Jak niema płynu to wtedy ręką powinien wejsc... ale jak jest płyn i wchodzi lekko to juz cos nietak mi sie wydaje.Bąku pisze:cylinderka się ręką niepowinno dać wcisnąć bo nawet jak się wymienia klocki to przecież po zdjęciu klocków trzeba go wcisnąć żeby nowe weszły i nigdy ręką tego nierobiłem bo się poprostu niedało
A ze sie gzreją to chyba norma... lekkie przyhamowanie juz sprawia ze hamulce mają temperature. Jak chcesz sprawdzic cos to na zimnych tarczach pzrejedz sie tak zebys wogole niehamował i zobacz jak wtedy.
Pozatym hamulce musza miec swoją przewidzianą temperature pracy.
18K4F inside... RWD car :)