Alternator
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Sieergiej
- Mały gagatek
- Kontakt:
Alternator
Mam taki problem ze musze te diody wymienic. W moim alternatorze (bosch 55Ah) sa diody 1N5402 200V 3A. W domu mam 1N5408 1000V 3A. Jaka jest roznica pomiedzy nimi i czy moge je zamontowac w miejsce starych diod? Co sie moze stac jezeli je zamontuje?
silnik 1,6 PN
silnik 1,6 PN
- Lipek81
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
Chodzi tutaj o maksymalne napięcie, jakie te diody sa w stanie przepuścić. Te oryginalne mogą przepuścić 200V, te twoje 1000V - a napiecie w instalacji jest ok. 14V - więc po prostu będziesz miał trochę za duże diody, ale niczym to nie skutkuje - nie ma żadnych działań ubocznych.
- naprawa, odnowa i budowa od podstaw wiązek elektrycznych (także clean look);
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
- swapy silników;
- inne nietypowe usługi elektryczne, których warsztaty nie robią, albo biorą za nie kupę kasy :D
BARDZO niskie ceny, staranne wykonanie - szczegóły priv.
1N5408 smialo zakladaj te maja wiekszy prad przewodzenia i wyzsze napiecie w stanie zaporowym..jezeli sa ok sprawdzone i je zalozyles i nie pomyliles polaryzacji to problem tkwi gdzies indziej..szczotki komutator kable itpSieergiej pisze:sa diody 1N5402 200V 3A.
W domu mam 1N5408 1000V 3A
[size=100][color=red][b]You´ll Never Walk Alone[/b][/color][/size]
- Sieergiej
- Mały gagatek
- Kontakt:
O co dokladniej chodzi z tym samoregulatorem?zjawasg pisze:a sprawdziłeś samoregulator może on jest padnięty ??
[ Dodano: 04 Lip 2008 19:24 ]
Wiec posprawdzalem to i wlutowalem. Ladowanie mam obecnie 13,8 bez obciazenia i 13.0 z obciazeniem. Rosnie do 14.1 na wyzszych obrotach.
Regulator nowy, diody sprawne wirnik tez, styki przeczyszczone. Macie jakies inne pomysly?
Co to moze byc? Uzwojenie?.