Przeróbka instalacji pompy paliwa

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Przeróbka instalacji pompy paliwa

Post autor: azizi » wt lip 01, 2008 13:09

W mk1 cabrio są 2 pompki paliwa, a między nimi zbiorniczek. Po wyrzuceniu tego wszystkiego (związane ze swapem) zostaje tylko jedna pompka paliwa, ta w baku. Idą do niej 3 przewody (bo ma pływak od rezerwy), a do tej na dole obok filtra szły 2 grubsze. Pompka dolna była z zasady mocniejsza, górna słabsza.

Moje pytanie, jak teraz przy jednej mocniejszej pompce w baku podłączyć elektrykę prawidłowo?
Czy jeśli + i - wezmę z tego grubszego przewodu (była dolna pompka), a przewód do czujnika z wiązki idącej do baku, to wszystko będzie ok?
Ostatnio zmieniony wt lip 01, 2008 13:11 przez azizi, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
KLASSIK
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: KLASSIK » wt lip 01, 2008 13:58

na jaki silnik zmieniles?

pompka w baku jest za slaba aby zasilic uklad

musisz miec pompke zew

www.cultstyle.pl

Awatar użytkownika
azizi
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia
Kontakt:

Post autor: azizi » wt lip 01, 2008 14:05

silnik 2E i już był, nie ja swap robiłem
pompka od dołu chodziła, ta w baku nie, kupiłem nową w bak ale 4 barową i się zjarała
wywaliłem więc wszystko, pociągnąłem nowe przewody bezpośrednio od filtra paliwa i od powrotu do nowej pompki w bak
zostaje kwestia podłączenia elektryki tylko
ta słabsza pompka była na mniejszych przewodach, więc czy jeśli podepnę zasilanie z tej dolnej czyli grubsze przewody oraz czujnik jak jest to będzie ok?

Były w kolorze czarnym: Mk1 Cabrio 81', Mk1 Cabrio Sportline, Mk3 GL 1.8, MK3 GTI 2.0, Mk4 GTI ARL, Lupo SDI 1.7
Jest w kolorze czarnym Audi TT 1.8

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”