Blokuje sie tylne lewe kolo , co ? jak ? dlaczego ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Blokuje sie tylne lewe kolo , co ? jak ? dlaczego ?
witam mam ostanio problem z tylnym lepwym kolem .
Gdy jade z otwartym oknem to slysze , ze cos tam opciera . Ma opory w toczeniu. Gdy podnioslem gofera na lewar to nie moglem kolem przekrecic choc byl bez recznego ( szlo z oporem ) .
Sprawdzalem czy przypadkiem kloski nie sa caly czas zacisniete , ale wygladalo na to ze maja luz . oba daly sie poruszyc. Tak wiec to chyba nie wina nieodskakujacego tloczka
Ktos sie spotkal z takim czyms ? Co to moze byc ? Dadam ze niedawno zmienialem klocki i to wlasnie po zmianie zaczely sie te problemy .
Gdy jade z otwartym oknem to slysze , ze cos tam opciera . Ma opory w toczeniu. Gdy podnioslem gofera na lewar to nie moglem kolem przekrecic choc byl bez recznego ( szlo z oporem ) .
Sprawdzalem czy przypadkiem kloski nie sa caly czas zacisniete , ale wygladalo na to ze maja luz . oba daly sie poruszyc. Tak wiec to chyba nie wina nieodskakujacego tloczka
Ktos sie spotkal z takim czyms ? Co to moze byc ? Dadam ze niedawno zmienialem klocki i to wlasnie po zmianie zaczely sie te problemy .
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
Re: Blokuje sie tylne lewe kolo , co ? jak ? dlaczego ?
Tak jak chłopy mówia pewnie cylinderek nie odbija i przez to blokuje koło. Nic tylko zmienić nie dużo kosztuje a musi pomóc
Zobacz co teraz sprzedaje: http://moto.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=140917 !!!
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
a ja bym nie zmieniał tylko spróbował naprawić-zdiąć zacisk,wypompować tłoczek,oczyścić go drobnym papierkiem ściernym,dać nowe gumy,wkręcić tłoczek,zamontować zacisk i odpowietrzyć,niektórzy polecają przed montaże mosmarować tłoczek wazeliną .powinno pomóc
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
sprawdzalem jeszcze dzis kola . klocki wydaja sie miec minimalny luz . Arcturus pewnie ze wymienilem w obu , niestety problem jest tylko z tym jednym . gadalem z mechanikiem , mowi ze to moze byc tloczek . uszczelki juz mam . klucz do wykrecania / wkrecania w drodze . mysle ze do soboty to rozbiore . tylko mam jednego zonka . <b>nigdy nie opowietrzalem hamulcow :/ . </b> jak to sie robi ?
ps jak wkladalem tam nowe klocki to nie bylo problemu z wpasowaniem .zauwarzylem tez ze tarcza troche nierowno sie sciera
ps jak wkladalem tam nowe klocki to nie bylo problemu z wpasowaniem .zauwarzylem tez ze tarcza troche nierowno sie sciera
Taaaa! zamiast zapieczoniego tłoczka bedzie miał taki co sie z niego leje no ale jak ktos lubi robic dwa razy tą samą robote to polecamt-tas pisze:a ja bym nie zmieniał tylko spróbował naprawić-zdiąć zacisk,wypompować tłoczek,oczyścić go drobnym papierkiem ściernym,dać nowe gumy,wkręcić tłoczek,zamontować zacisk i odpowietrzyć,niektórzy polecają przed montaże mosmarować tłoczek wazeliną .powinno pomóc