Duze spalanie w 90PS / szarpanie w pelnym zakresie obrotow
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
Duze spalanie w 90PS / szarpanie w pelnym zakresie obrotow
witam! jak w temacie, audik a3 spala mi ok 7,5litra na 100 praktycznie caly czas trasa bez deptania max 120,2 osoby, przy rozpedzaniu lajtowo bez zylowania. Z tego co wiem to one palą ok 5 litrow czym moze byc spowodowana ta roznica ok 2 litrow ??
Ostatnio zmieniony pn cze 30, 2008 21:52 przez vwmkII, łącznie zmieniany 2 razy.
Czy auto kopci? Wtryski mogą mieć dość.
Zacznij od sprawdzenia tak banalnych rzeczy jak:
- hamulca ręcznego - podlewaruj tył i sprawdź czy koła kręcą się swobodnie
- po dłuższej jeździe zatrzymaj się bez hamowania pedałem i dotknij tarcz hamulcowych
- wymień filtr powietrza, jeżeli wymieniałeś dalej niż 15000km temu
Jak tam będzie ok, to diagnoza dynamiczna VAG.
Zacznij od sprawdzenia tak banalnych rzeczy jak:
- hamulca ręcznego - podlewaruj tył i sprawdź czy koła kręcą się swobodnie
- po dłuższej jeździe zatrzymaj się bez hamowania pedałem i dotknij tarcz hamulcowych
- wymień filtr powietrza, jeżeli wymieniałeś dalej niż 15000km temu
Jak tam będzie ok, to diagnoza dynamiczna VAG.
-
- Mały gagatek
- Kontakt:
witam ponownie, jest jeszcze jeden problem a mianowicie autem nieda sie jechac szarpie nim przy dodawaniu gazu (wymieniony filter paliwa,powietrza, nalana swieza ropka) na kazdym biegu i przy kazdych obrotach szkubie nim jak cholera. Moze jakies sugestie co to moze byc?? Czy moze byc z tym zwiazane duze spalanie ??Nie mialem jeszcze mozliwosci podpiecia sie do komputera ale zrobie to w tym tygodniu.