Gaśnie przy hamowaniu na wysokich obrotach...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- noname_conek
- Gadatliwa bestia

Gaśnie przy hamowaniu na wysokich obrotach...
Witam. problem zdarzył mi sie 3 razy tragedi nie ma ale chciałbym to wyeliminowywać...
Jak wciskam do 5-6tys obrotów np na 2 biegu i gwałtownie zahamuje i wcisne sprzegło auto gaśnie... na gazie i benzynie, dzisiaj mi sie tak zdarzyło jak jechałem 170na 5 biegu i musiałem gwałtownie zwolnic do 40
poza tym silnik chodzi równo i szaleje na niskich obrotach itp...
silnik 2.0 8v 115ps
wie ktoś w czym tkwi problem?
Jak wciskam do 5-6tys obrotów np na 2 biegu i gwałtownie zahamuje i wcisne sprzegło auto gaśnie... na gazie i benzynie, dzisiaj mi sie tak zdarzyło jak jechałem 170na 5 biegu i musiałem gwałtownie zwolnic do 40
poza tym silnik chodzi równo i szaleje na niskich obrotach itp...
silnik 2.0 8v 115ps
wie ktoś w czym tkwi problem?
- prezesik25
- VWGolf.pl Killer

- Kontakt:
Co łapania lewego powietrza to i owszem ale jaka podstawa wtrysku 2-litrówce? Toż to nie monowtrysk (ze sławetną "gumą").prezesso pisze:Możliwe, że silnik łapie lewe powietrze, np przez nieszczelna lub pękniętą podstawę wtrysku. To częsty objaw przy takich dolegliwościach.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
- noname_conek
- Gadatliwa bestia

- Paweł Marek
- V.I.P.

Widocznie piszący głodny był i zjadł "nie"Paweł Marek pisze:napisz typ silnikanie rozumiem, jak może równo chodzić szalejąc.noname_conek pisze:poza tym silnik chodzi równo i szaleje na niskich obrotach
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
Nad ranem:
- Paweł Marek
- V.I.P.

hehe, tyle że to istotne, bo jeśli równo chodzi tylko czasem gaśnie to obstawiam uszkodzony regulator wolnych. A jeśli nierówno na wolnych to lista możliwych usterek jest długa.zodiak pisze:Widocznie piszący głodny był i zjadł "nie"
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- noname_conek
- Gadatliwa bestia

przeoczyłemzodiak pisze:Widocznie piszący głodny był i zjadł "nie"
silnik chodzi równo bardzo dobrze odpala, na postoju zero wahań...
ale jak jade dziś zauważyłem np na obrotku mam 5tys obrotów puszcze sprzegło i spada tak do 700-800obrotów i ods razu wraca na 900 ale nie zawsze tak sie dzieje raz na jakiś czas... :/