opadniete drzwi
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
opadniete drzwi
jak w temacie.
mam opadniete drzwi od strony kierowcy i starsznie mnie to denerwoje poniewaz a kazdym razem jak chce zamknac drzwi musze nimi trzeaskac.
zna moze ktos sposob jak je podniesc????
pozdrawiam!!!!
mam opadniete drzwi od strony kierowcy i starsznie mnie to denerwoje poniewaz a kazdym razem jak chce zamknac drzwi musze nimi trzeaskac.
pozdrawiam!!!!
Ostatnio zmieniony śr lut 24, 2010 13:42 przez newswen, łącznie zmieniany 1 raz.
wymiana zawiasow lub buksowanie ( ja robilem kierowcy i koszt 100zl okolo...
mozna podlozyc jakas podkladke na dola ale nadal zawiasy beda wyrabane...
pzdr
mozna podlozyc jakas podkladke na dola ale nadal zawiasy beda wyrabane...
pzdr
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
mialem """ zawiasy ze dosyc duza byla roznia wysokosci, sposob prosty ale brutalny, odkrecic drzwi od karoserii , zeszlifowac ta jak to nazwac czesc przy drzwiach gdzoe wchodzi sruba, to ma grubosc mniej wiecej 10 mm ale nie pamietam doklanie w kazdym badz razie ja zeszlifowalem o polowe , troche zakrecilem ale kurde tak ciezko wytlumaczyc.Zawiasy jak sa wyrabane to wymiana tych bolcow nie wchodzi w rachube bo te bolce sa hartowane i w dodatku sa wcisniete na prasie i za"""a ich sie nie wymieni, polecam ten moj sposob bo mi pomoglo wprawdzie jest luz ale nie trzeba nimi"""" zeby zamknac.zeszlifowac troche z zaleznosci od potrzeb dolny zawioas ten przy drzwiach i wtedy drzwi pojda do gory troszke i to powinno pomoc zeby zamek w drzwiach trafial w bolec w karoseri. w razie czego sluze pomoca i rado , pozdrawiam
Ostatnio zmieniony śr lut 24, 2010 17:52 przez guti, łącznie zmieniany 2 razy.
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!
Re: opadniete drzwi
newswen pisze:jak w temacie.
pozdrawiam!!!!
cze mialem taki sam problem w moim Golfim. Sam mało zdziałasz! podjechałem do blacharza i koles w ciagu 10 min zrobił mi drzwi.... poprostu wiedział jakie knify zastosowac... kosztowało mnie to jednego browarka! takze udzerz do jakiegos dobrego blacharza a on to nastawi i dasz mu na piwo.
pozdro
Pawlon159
VOLKSWAGEN - DA WEISS MAN, WAS MAN HAT.
VOLKSWAGEN - DA WEISS MAN, WAS MAN HAT.
- guti
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
a co do porady ziela to nie bardzo mozesz wlozyc podkladke na dolny zawias bo to wyglada tak ze patrzac od tylu auta to jak patrzysz na otwarte drzwi powiedzmy kierowcy to najpierw widzisz zawias ten ktory jest przy karoseri a za niego zachodzi ten od drzwi , jakbys podlozyl miedzy te zawiasy podladke to drzwi dolem przysuna cu sie blizej blotnika i moga byc problemy z otwieraniem a po reszta ten zabieg ci drzwi opusci a nie podniesie
Zycie jest za krótkie , zeby jezdzic DIESLEM!!