urwany odpowietrznik ;)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
urwany odpowietrznik ;)
Czy jest mozliwosc naprawic taki zacisk z urwanym odpowietrznikiem ???
to jak ?? opiszcie jak sie wam to udawalo
pozdrawiam
to jak ?? opiszcie jak sie wam to udawalo
pozdrawiam
Można próbować wykręcać lewym gwintownikiem (są specjalne do wykręcania urwanych śrub) ale jak mocno zapieczony to chyba tylko rozwiercanie wchodzi w rachubę. Jeśli nie czujesz się na siłach rozwiercać ( a trzeba to robić umiejętnie) to polecam zawieźć zacisk do fachowca od hamulców żeby on rozwiercił.
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
-żona :gdzie byłeś mordo?!!
-on : na Fylypynach.
Nad ranem:
Niestety musze cie zmartwić.Ponieważ naprawa takowa jest niemożliwa gwintowanie klejenie lub spawanie nie pomaga(wypobowane na własnej skórze .Zacisk kwalfikuje sie iwyłącznie do wymiany!!!hamulce to twoje bezpieczeństwo wiec nie warto oszczedzać kilkunastu zlotych na dobry zacisk.
VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)
Fachowcy od hamulców robią to z powodzeniem, jakiś czas temu kumpel dawał tylny zacisk do naprawy, "przy okazji" został zregenerowany (wyczyszczony+nowe uszczelnienia). Jego zacisk to był tylni a jak wiadomo tylne zaciski hamulcowe (stalowe) lubią się "zacierać".slimak20 pisze:Niestety musze cie zmartwić.Ponieważ naprawa takowa jest niemożliwa
Zagazowany KR już sprzedany :( , teraz jeżdzi się ABFem :) Abf czyli Abfahrt
Nad ranem:
Nad ranem:
sratatataslimak20 pisze:Niestety musze cie zmartwić.Ponieważ naprawa takowa jest niemożliwa gwintowanie klejenie lub spawanie nie pomaga(wypobowane na własnej skórze .Zacisk kwalfikuje sie iwyłącznie do wymiany!!!hamulce to twoje bezpieczeństwo wiec nie warto oszczedzać kilkunastu zlotych na dobry zacisk.
ja mialem urwany odpowietrznik,rozwiercilem go bardzo ostroznie,nie za gelboko tak aby stozka nie uszkodzic,nastepnie wykrecilem,wkrecilem nowy i bangla
www.cultstyle.pl
- Buwik
- Mały gagatek
- Kontakt:
Można rozwiercać bez problemu ja w starym escorcie rozwierciłem nawet do śruby 13'' i zakręciłem to na śrubę bo nie mogłem znaleźć drugiego odpowietrznika w garażu i to śmigało, potem dorwałem odpowiedni odpowietrznik ale już mi się nie chciało zmieniać.
[size=167]>>>>>[/size] [size=167][url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=168742]Mój Gofferek[/url][/size] [size=167]<<<<<[/size]
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć 50km/h w zabudowanym :)
Życie jest zbyt krótkie żeby jeździć 50km/h w zabudowanym :)
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
no to niestety nie wiem czy cos zdzialam poprzedni wlasciciel zaciskow postanowil isc na zywiol... urwal odpowietrznik wiercil wiertlem 10 i to nie idealnie posrodku odpowietrznika... sprubuje rozwiercic na 12 ale stozek juz zjechany.. ;/ ech no i zacisk od g60 moze pojdzie na zlom :S
[ Dodano: 28 Cze 2008 13:49 ]
a jeszcze dodam czy mozna zalozyc zaciski lewa na prawo a prawa na lewa strone ?? to mozliwe ?? czy jest mozliwosc zlego dzialania takich zaciskow ??
[ Dodano: 28 Cze 2008 13:49 ]
a jeszcze dodam czy mozna zalozyc zaciski lewa na prawo a prawa na lewa strone ?? to mozliwe ?? czy jest mozliwosc zlego dzialania takich zaciskow ??
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM
Spawanie metodą TIG ALU itp....
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
Naprawa i montaż dogrzewaczy/pełnych ogrzewań postojowych (webasto,ebersprecher)
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
kto pyta nie błądzi i dłużej żyje czasem warto zapytać można się dużo dowiedzieć .moja sugestia z poprzedniego wpisu nie była złośliwością tylko wzmianką mimo woli - trochę na wyrost i ku przestrodze dla tych którzy mają zamiar coś modyfikować we wlasnym zakresie przy hamulcach oraz ku pamięci tych co z powodu modyfikacji odeszli ( dwóch moich dobrych kumpli) wycenili swoje życie na 130 pln (koszt zacisku właśnie) jeśli cię to uraziło to wielkie soorryy.
pozdro dieselek. Golf zawsze i wszędzie.Golf był,jest i będzie.
- abrams
- VR6 Driver
- Kontakt:
wielblad2, spoko narazie zalatwilem 1 zacisk w dobrej cenie... ale mam problem ze zwrotnicami...tzn z lozyskiem no i fele przyszly wiec roboty duzooooo......
[ Dodano: 10 Lip 2008 20:53 ]
a jest taka opcja zaspawania odpowietrznika i zrobinia nowego otworu ?? nagwintowania ??
[ Dodano: 10 Lip 2008 20:53 ]
a jest taka opcja zaspawania odpowietrznika i zrobinia nowego otworu ?? nagwintowania ??
Spawanie plastików PP/ABS/PP-EPDM