Stukające klocki ...

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
kedzior
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Stukające klocki ...

Post autor: kedzior » pt cze 27, 2008 12:06

witam,

na nierownosciach przy uchylonym oknie wyraznie slychas stukajace klocki ... zawszieszenie nie ma luzow i to z pewnoscia sa klocki :)

mam kolcki noszego typu - nie ma blaszek tylko kawałek zagiętego drutu, który powinien usztywniac mocowanie klocka. wczesniej mialem ten sam przypadek - drucik sie wylamal i zaczel ostukac - klocki byly kiepskie wiec wymienilem problem ustal

teraz sie odnowil i co ciekawe w tym samym kole ;/ strona pasazera

i tu moje pytanie:

konieczna jest wymiana klockow czy ktos zna jakis sposób aby je usztywnic i pozbyc sie tego stukania - uciazliwego :/

pozdrawiam i dziekuje za pomoc

przemooo8905
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: Stukające klocki ...

Post autor: przemooo8905 » pt cze 27, 2008 17:53

kedzior pisze:witam,

na nierownosciach przy uchylonym oknie wyraznie slychas stukajace klocki ... zawszieszenie nie ma luzow i to z pewnoscia sa klocki :)

mam kolcki noszego typu - nie ma blaszek tylko kawałek zagiętego drutu, który powinien usztywniac mocowanie klocka. wczesniej mialem ten sam przypadek - drucik sie wylamal i zaczel ostukac - klocki byly kiepskie wiec wymienilem problem ustal

teraz sie odnowil i co ciekawe w tym samym kole ;/ strona pasazera

i tu moje pytanie:

konieczna jest wymiana klockow czy ktos zna jakis sposób aby je usztywnic i pozbyc sie tego stukania - uciazliwego :/

pozdrawiam i dziekuje za pomoc
ja mialem to samo w mk2, byly juz wyrobiona ta szyna w ktora sie klocki wklada, obspawalem to , ladnie wyszlifowalem do rownosci i po problemie, ale ty w mk3 pewnie tam inaczej masz, juz nie pamietam nawet...

ronuch
Gadatliwa bestia
Gadatliwa bestia

Post autor: ronuch » pt cze 27, 2008 18:38

ja u siebie wymienilem takie tulejki teflonowe razem z guma do ktorych wklada sie sruby mocujace zacisk ale nie wiem czy u ciebie cos takiego jest ale mysle ze tak bo jakos musi ten zacisk byc przymocowany :)

kupie kierownice 3-ramienna do passata 3bg czarna skóra i galke zmiany biegow do skrzyni 6

zoso8894
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: zoso8894 » pt cze 27, 2008 19:28

a nie wypadly ci sprężynki-blaszki usztywniające klocek w jarzmie ?

Awatar użytkownika
kedzior
Użytkownik
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: kedzior » pt cze 27, 2008 20:04

nie ma blaszek :) sa takie 'druciki' i wlasnie one sie wylamaly ... chcialbym wiedziec czy ktos je dorabial i na ile to jest trwale ... bo klocek zawsz emozna zmienic ale wolalbym je wskrzesic bo okladziny jeszcze jest sporo :bigok:

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”