1.5 diesel niedziałające hamulce

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
JABcok20
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

1.5 diesel niedziałające hamulce

Post autor: JABcok20 » pt cze 27, 2008 11:52

witam. mam problem ze swoim golfikiem. polega on na tym, że raz hamulce sa a raz nie. Zależy jak trafie:P tzn. nie całkim ich nie ma ale jakby serwo nie działalo i pedał jest strasznie twardy. Przejade sie po wybojach i czasami wrócą? co wymienić, za co się wzić? Da rade jakoś tanio to załatwić żeby nie trzeba bylo kupowac w ciemno coś ze szrotu?

przemooo8905
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Re: 1.5 diesel niedziałające hamulce

Post autor: przemooo8905 » pt cze 27, 2008 17:55

JABcok20 pisze:witam. mam problem ze swoim golfikiem. polega on na tym, że raz hamulce sa a raz nie. Zależy jak trafie:P tzn. nie całkim ich nie ma ale jakby serwo nie działalo i pedał jest strasznie twardy. Przejade sie po wybojach i czasami wrócą? co wymienić, za co się wzić? Da rade jakoś tanio to załatwić żeby nie trzeba bylo kupowac w ciemno coś ze szrotu?
sproboj odpowietrzyc wszystkie kola, jak to nie pomorze to pewnie pompa do wymiany, albo cos z servem....

Awatar użytkownika
JABcok20
Forum Master
Forum Master
Kontakt:

Post autor: JABcok20 » pt cze 27, 2008 17:59

thx. ale juz poradziłem sobie. problem tkwil w czesci ktora jest przykrecona do bloku silnika i polaczana wezykiem z serwem.po zdjeciu wezyka nie bylo cisnienia. stuknelem mlotkiem w te czesc i pracowalo. po prostu za mocno mialem skrecone te 3 sruby trzymajace pokrywke od tej czesci i specjalne plytki znajdujace sie w srodku i pracowały. a przykrywka ma pod soba simering wiec nie moze byc docisnieta na maxa.

Golf mk1 AFN gtb3576klnrv 53mm,
Najmocniejszy AFN w Polsce i seryjny na świecie, najmocniejszy vp37 w Polsce
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=86&t=548005&p=6522426#p6522426

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”