duze drgania silnika po włączeniu swiatel mijania

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

Awatar użytkownika
jabolo
Użytkownik
Użytkownik

duze drgania silnika po włączeniu swiatel mijania

Post autor: jabolo » czw cze 26, 2008 18:31

problem polega na tym ze po odpaleniu gdy silnik zlapie temperature po wlaczeniu swiatel drogowych dostaje on(silnik) drgan ktore sa dosc uciazliwe gdy stoi sie w korkach. zarówki sprawdzilem i sa h4, po podlaczeniu pod sprzet ladownie wynosi 13.8V po wlaczeniu swiatel spadek napiecia wynosi 20A. decyzja w serwisie - wymiana alternatora. pojechalem w inne miejsce koles(elektryk samochodowy) zaczol sie smiac, pokolei wyciaga przewody i okazalo sie ze jak by nie palił na jeden gar po wyciagnieciu kabla na tym garze na ktorym niby nie pali praca sie zmienia ale minimalnie wiec taka diagnoza podła zeby wymienic swieczki. pojechalem kupilem swiece. wykrecilem jedna stara tam gdzie niby nie pali i wyglada bardzo dobrze wiec podmienilem ale nie na nowa tylko zamienilem z jednego gara do drugiego i zero zmian ciagle nie pali na jeden cylinder(chociaz sam niewiem czy on nie pali na jednym czy moze on tak poprostu pracuje-auto mam 1.5 miesiaca) wiec swieca sprawna. ktos ma jakies pomysly co to moze byc? jutro jeszcze zmierze cisnienie jak okaze sie masło to zbieram na swap. autko 88 rok 1.6 benzyna oznaczenie silnika EZ 75koni... aha i ogolnie auto słabo jezdzi mialem okazje sie ostatnio przejechac mk2 1.3 w znakomitym stanie i chodzi tak samo jak moje 1.6 a 20koni roznicy na kozysc mojego a przynajmniej na papierku.

Awatar użytkownika
Duber
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Duber » czw cze 26, 2008 18:59

na poczatek naladuj akumulator dobrze i sprawdz go czy jest dobry czy niema zwarcia na celi np.

Awatar użytkownika
rafus
Grupa Świętokrzyska
Grupa Świętokrzyska
Kontakt:

Post autor: rafus » czw cze 26, 2008 23:55

jezeli to 1.6 to sprawdz przy gaźniki po lewo jest taka pompka na pod ciśnienie ma podpietą kostke z przeodami i dwie rurki do podciśnienia, ona reguluje obroty jezeli łączasz światła lub inne odborniki elektryczne to ona automatycznie dodaje gazu, czasami tak czuc jakby pedal gazu sam sie wciskał. Sprawdz ja moze jest uszkodzona. Ja miałem podobną sytuacje.

Awatar użytkownika
Maćkooo
Forumowy spamer :)
Forumowy spamer :)

Post autor: Maćkooo » pt cze 27, 2008 09:21

Generalnie sprawa wydaję się być prosta. Silnik ma zbyt niskie obroty , a włączając światła silnik jeszcze bardziej je zmniejsza. To całkowiecie normalne. Należałoby tutaj włąsnie w momencie dgrań najzwyczajniej podkręcić minimalnie obroty. Lewa strona gażnika, metalowa spłaszczona kula - Z tyłu jest śruba wkręcana , na klucz 13mm , często daję sie nią kręcić recznie . WIęc wkręc ją nieznacznie i słuchaj silnika , ustaw dobre oborty, i nie zapomnij podczas ustawień włączyć świateł :D .

Pomagają Tobie , pomagaj innym - pisz jak rozwiązałeś swój problem.
Zawsze do przodu :D

http://pl.youtube.com/watch?v=eT0MHN827hs&feature=related

Awatar użytkownika
jabolo
Użytkownik
Użytkownik

Post autor: jabolo » pt cze 27, 2008 18:32

dzieki panowie za wszystkie posty lecz sprawa wyglada nastepujaco: na 3 garkach po 11 na czwartym trzyma 4... silnik masło:) wiec nie ma prawa chodzi dobrze:) narazie bede tak jezdzic dopuki sie nie rozleci bo mam wszystko wymienione rozrzad oleje filtry itp a potem sie pomysli o jakims swapie badz kupnie drugiego auta

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”