od niedawna GOLF 3 TDi (prawie 250 kkm), ktory imo slabo hamuje. Plyn hamulcowy zostal wymieniony w ASO zaraz po zakupie auta, jakies 5kkm temu. Przypuszczam, ze wina lezy po stronie zuzytych klockow i tarcz. Nie wiem kiedy poprzedni wlasciciel robil cos z hamulcami (oprocz kontroli).
W ASO za oryginalne VW tarcze i klocki chca okolo 600 PLN. Czy to jest drogo? Moze lepiej kupic zamienniki innej firmy i jechac z nimi do ASO na wymiane? Poradzcie cos, bo ja jestem jeszcze kompletnie zielony w tym temacie
Hamulce, tarcze, klocki itd...
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- tomyart
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Hamulce, tarcze, klocki itd...
Ja niedawno robiłem przód i zapłaciłem:perszing pisze:W ASO za oryginalne VW tarcze i klocki chca okolo 600 PLN. Czy to jest drogo? Moze lepiej kupic zamienniki innej firmy i jechac z nimi do ASO na wymiane? Poradzcie cos, bo ja jestem jeszcze kompletnie zielony w tym temacie
tarcze Brembo 239x12 (nie wentylowane)- ok.40zł/szt.
klocki Ferrodo premium - ok.140zł/kmpl. na oba koła
wymieniałem sam-0zł
Najlepiej zobacz sobie TU
Zerknij na bebny i okładziny - moga być już zjechane i ewentualnie wymień. Na przód polecam nacinane Brembo Max + Klocki Ferodo Premium taki komplet powinien zamknąc się w 350PLN
[ Dodano: Sob Paź 22, 2005 9:03 pm ]
[ Dodano: Sob Paź 22, 2005 9:03 pm ]
jakie klocki kupowałeś FDB755? jeśli tak to chora cenatomyart pisze:Ja niedawno robiłem przód i zapłaciłem:
tarcze Brembo 239x12 (nie wentylowane)- ok.40zł/szt.
klocki Ferrodo premium - ok.140zł/kmpl. na oba koła
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
- t-tas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
6 stów to kawałek grosza a taką robotę jak sam nie chcesz robić to zrobi jakiś rzemieślnik albo kumpel-efekt będzie ten sam a i wkieszeni coś zostanie-w ASO sporo płaci się za trzaśnięcie bramą i ten znaczek vw audi na częściach
mk1- wycofany ze służby- stoi jak ikarusy w kącie zajezdni
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie
PASSAT- silnik- dół PF, reszta 2E powered by BLOS - nadal w służbie