Witam.
Mam taki problem:
auto gasnie na wolnych obrotach, zimny silnik na benzynie kuleje ale chodzi natomiast gdy sie zagrzeje gaśnie na biegu jałowym.to samo robi po przełączeniu na gaz(LANDI RENZO).na benzynie idzie mułowato a raz jak dzik rwie do przoduzależy przy jakich obrotach.
Byłem z autem na kompie i miałem podejrzenie co do sondy lambda ale okazało sie że chodzi.mechanior który sprawdzał auto na kompie wywnioskował że to walnięty przepływomierz.nie jestem jednak co do końca taki pewny czy to aby przepływomierz bo czy jego usterka może powodować że auto nie trzyma wolnych obrotów?to że auto raz idzie jak dzikie do przodu a raz muł to sie zgodze ale to gaśnięcie??????
czy ktos miał podobny problem???
czy ktos może mi udzielic jakichs porad i wskazówek na co zajrzeć?
czekam na reakcję
Mam ogromny problem z GOLFEM VR6!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- blackwhite
- Użytkownik
- Kontakt:
jeżeli nie łapie "lewego" pwietrza po przepływomierzu to skłaniałbym się tak jak piotr marzec do tego że to przepływomierz padł.
Prawdopodobnie zacina się przepustnica w przepływomierzu (klapka) najprościej to sprawdzić dostając sie do przepływomierza od strony filtru powietrza i patrząc, czy klapka się swobodnie otwiera/zamyka (nie wiem jaki VR6 ma przepływomierz)
Prawdopodobnie zacina się przepustnica w przepływomierzu (klapka) najprościej to sprawdzić dostając sie do przepływomierza od strony filtru powietrza i patrząc, czy klapka się swobodnie otwiera/zamyka (nie wiem jaki VR6 ma przepływomierz)
Wydaje mi się że przepływka,spróbuj odpiąć wtyczke od przepływki potem zapal go czy jest różnica będziesz miał porównanie czy lepiej czy gorzej odpisz jak tam
[ Dodano: Sob Paź 22, 2005 21:15 ]
Nie ma tam żadnej klapki jest tam '' gorący drut'' zobacz czy nie jest przerwany.Nie strzelał przypadkiem na gazie?strzał mógł go zniszczyć,na gazie też nie ma kopa?powinien mieć, gaz jest z komp.? czy na srube
[ Dodano: Sob Paź 22, 2005 21:15 ]
Nie ma tam żadnej klapki jest tam '' gorący drut'' zobacz czy nie jest przerwany.Nie strzelał przypadkiem na gazie?strzał mógł go zniszczyć,na gazie też nie ma kopa?powinien mieć, gaz jest z komp.? czy na srube