Kręci ale nie odpala (brak iskry) dym ze stacyjki
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Kręci ale nie odpala (brak iskry) dym ze stacyjki
Witam Moj MK III 2.0 8v AGG nie odpala.TZN. dzisiaj rano przekrecam kluczyk auto kreci ale nie odpala.pojawil sie dym ze stacyjki i swat spalenizny. Piersze co zrobilem to zprawdzilem iskre na świecach .ale po przekreceniu kluczyka rozusznik kreci ale nie ma iskry na swiecach! Co moze być przyczyna takiego stanu rzeczy .wypalona stacyjka? powiem jeszcze ze ani razu nie mialem problemow z odpaleniem.Prosze o pomoc
VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)
- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.

wątpię. Był dym to coś się zjarało. Zobacz na bezpieczniki i trzeba sprawdzić czy stacyjka podaje prąd na czarny kabel po przekręceniu kluczyka . Możesz sobie odpiąć kabel ten cienki czerwonoczarny od rozrusznika żeby się nie uruchamiał przy testach
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

może być, bo w pozycji urychamiania rozrusznika styk puszczający napięcie na zasilanie wtrysku może być upalony a w pozycji pierwszej nie, trzeba sprawdzić jak wyżej napisałemslimak20 pisze:jezeli kontrolki w pierwszej pozycji sie swieca a w drugiej rozrusznik kreci to winna jest stacyjka??
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Paweł Marek
- V.I.P.

- Paweł Marek
- V.I.P.

na kostce przy cewce (3 piny) jest prad.........bezpieczniki sprawne- wiec mam rozumiec ze modul do wymiany??
[ Dodano: 26 Cze 2008 18:05 ]
jak krece rozrusznikiem to na kablu wyskoego napiecia ktory idzie od cewki do kopulki jest napiecie- wiec modul jest ok !!wiec nei wiem co dalej
[ Dodano: 26 Cze 2008 18:59 ]
Problem rozwiązany .A przynajmiej wykryta przyczyna.a mianowicie ściagnełem przed chwila obudowe paska rozrządu a tu klops. ustawiłem rozrząd na znaki i okazalo sie ze na wałku pośrednik znak jest przesuniety o 3 zeby ,dlatego nie bylo iskry! Jutro wymienie pasek (obecnie continental 20 tys) i auto zapewne bedzie chulac
Paweł Marek dzieki za pomoc
[ Dodano: 26 Cze 2008 18:05 ]
jak krece rozrusznikiem to na kablu wyskoego napiecia ktory idzie od cewki do kopulki jest napiecie- wiec modul jest ok !!wiec nei wiem co dalej
[ Dodano: 26 Cze 2008 18:59 ]
Problem rozwiązany .A przynajmiej wykryta przyczyna.a mianowicie ściagnełem przed chwila obudowe paska rozrządu a tu klops. ustawiłem rozrząd na znaki i okazalo sie ze na wałku pośrednik znak jest przesuniety o 3 zeby ,dlatego nie bylo iskry! Jutro wymienie pasek (obecnie continental 20 tys) i auto zapewne bedzie chulac
VW=bezawaryjność>>szyk>>styl;)
- Paweł Marek
- V.I.P.

ciesze się że znalazłeś awarię ale to się ma nijak do dymu spod stacyjki, więc ja tu nic nie pomogłem, sam to znalazłeś. Rozumiem że iskra na środkowym kablu kopułki jest, i z winy przesunięcia paska nie trafiała w styki do cylindrów.slimak20 pisze:Problem rozwiązany